gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
1 04.01.2020 19:53:16

Nova ENERGIJA: Slovenci v generalki pred evropskim prvenstvom RAZBILI Črnogorce

Martin Metelko
Slovenska rokometna reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo med 9. in 26. januarjem na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji danes v Trbovljah premagala Črno goro s 37:22 (17:9).

Slovenski rokometaši so pod vodstvom novega selektorja Ljubomirja Vranješa dosegli drugo zmago v pripravah za bližnji turnir stare celine. Po petkovi zmagi v Slovenj Gradcu nad Makedonci so danes v Trbovljah ukanili še Črnogorce, obe preizkušnji pa sta bili zadnja preizkusa znanja pred odhodom v Göteborg, kjer jih v skupinskem delu čakajo veliko bolj zahtevni obračuni s Švedi, Poljaki in Švicarji.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi bo dokončen seznam 16 potnikov za evropsko prvenstvo obelodanil po današnjem večernem sestanku v Zrečah.

Vranješevi varovanci - zavoljo bolezni je manjkal Gašper Marguč, na tribuni pa so ostali Urban Lesjak, Žiga Mlakar in Rok Ovniček - so takoj zagospodarili v Zasavju in na veliko veselje domačih gledalcev že po vsega enajstih minutah vodili s 7:3.

V nadaljevanju je bila povsem solidna obramba 6-0 prevelik zalogaj za Črnogorce, v napadu pa so navkljub občasnim kratkotrajnim "zastojem" vselej bili za korak ali dva pred tekmeci na nasprotni strani igrišča.

Vranješ je dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, ki so v prvem polčasu najbolj udarno zaigrali med 21. in 23. minuto, ko so si po dveh golih Vida Kavtičnika ter enega Nejca Cehteta in Nika Henigmana priigrali osem golov prednosti (14:6). Lepo zalogo v golih so zadržali do konca prvega polčasa (17:9).

V prvem polčasu so na klopi obsedeli vratar Urh Kastelic, krilna igralca Darko Cingesar in Mario Šoštarič ter krožni napadalec Kristjan Horžen, vse štiri pa je Vranješ v drugi polovici tekme postopoma potisnil v "ogenj".

V prvem polčasu dominantni Slovenci so imeli tudi v nadaljevanju popoln nadzor nad tekmeci. V obračunu z neenakovrednimi tekmeci so vseskozi igrali zbrano in odgovorno, najvišjo prednost pa so si priigrali v končnici dvoboja, ko so dvakrat povedli za 15 golov (36:21 in 37:22).



V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi v trboveljski dvorani Polaj najbolj učinkovita Miha Zarabec s šestimi in Blaž Janc s petimi goli.


Slovenija - Črna gora 37:22 (17:9)
* Trbovlje - Dvorana Polaj, gledalcev 1100, sodnika: Lah in Sok (oba Slovenija).
* Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 4, Henigman 3, Kavtičnik 3 (1), Janc 5, Dolenec 2, Cingesar 1, Cehte 3, Kodrin 1, Zarabec 6 (2), Šoštarič 1, Horžen 3, Žabić 1, Bombač 1 (1), Mačkovšek 3.
* Črna gora: Mijušković 1, Simić, Bakić, Čavor 6, Lazović, B. Vujović, Radović 2, M. Vujović 3, S. Vujović 3, Sevaljević, Božović, Lasica 1, Andjelić 1, Grbović 2 (1), Lipovina 2, Kankaraš 1.
* Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Črna gora 2 (1).
* Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 6 minut.
* Rdeči karton: Blagotinšek (48.).

Članki iz rubrike