stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ru
ru
5 28.11.2019 11:34:46

KULTNI DUJŠEBAJEV: Jaz selektor Slovenije? Povem vam, KAJ JE NAJBOLJŠA REŠITEV! Odgovor: Hvala bogu, če ...

Reuters
Slovenija 43 dni pred evropskim prvenstvom nima selektorja. Na RZS so zapisali, da ga bodo poiskali do sredine decembra.

V javnosti se po odstavitvi Veselina Vujovića pojavlja kar nekaj kandidatov za njegovega naslednika, v rokometnih kuloarjih je po besedah kolegov iz tiskane Ekipe SN zakrožilo pet resnih imen: Uroš Zorman, Branko Tamše, Juan Carlos Pastor, Alfred Gislason in Talant Dujšebajev. Pri Ekipi SN so se z vsemi slišali in jih povprašali po njihovem interesu glede prevzema slovenske reprezentance. 

Če kdo misli, da je imel Zorman karkoli zraven pri Vujovićevi odstavitvi, se moti, daje vedeti Ljubljančan. Bil je presenečen, da je že pred Eurom prišlo do radikalne spremembe. "Nič nisem vedel, kaj se je dogajalo. Za menjavo sem izvedel iz časopisov, Vujo pa mi je danes zjutraj (včeraj, op. p.) tudi sam javil, da ni več selektor. Kasneje me je klical tudi predsednik, da mi to pove še sam," je iz Kielc sporočil Zorman in dodal, da o nadaljnjih načrtih zveze ne ve nič: "Slišim razne govorice, ampak to ni v moji domeni." Se pa čuti pripravljenega, da prevzame vlogo glavnega šefa, če mu jo bodo zvezi zaupali. "Kot govorim že ves čas, to so želje vsakega trenerja. To bi bil zame velik izziv, zakaj torej ne? Hvala bogu, če bi se tako razpletlo. Ampak najprej se je seveda treba resno usesti in resno pogovoriti," je poudaril. Govori(lo) se (je) tudi o možnosti, da bi Slovenijo prevzel Dujšebajev, Zorman pa bi za zdaj opravljal vlogo njegovega pomočnika in ga sčasoma nasledil … "Kolikor se pogovarjam s Talantom, ne. Kadarkoli tema nanese na reprezentanco, vedno pravi, da na selektorskem položaju vidi mene," je odgovoril Zorman.

To je kolegom iz tiskane izdaje potrdil tudi Dujšebajev, a iz nabora kandidatov najprej izločil sebe. "Pretekle izkušnje, ko sem vodil reprezentanci Madžarske in Poljske, sta me naučili, da je zelo težko uspešno voditi klub in reprezentanco hkrati. Skoraj nemogoče. Da bi delal na Poljskem in obenem vodil Slovenijo, bi bilo zame zelo, zelo težko," je povedal Kirgiz in dodal: "Slišim, da vsi govorijo, da sem v stikih z RZS, ampak ni res. Nič se nismo pogovarjali." Zorman je tisti, ki bi po njegovem prepričanju lahko prevzel Slovenijo. Na to je pripravljen, poudarja njegov učitelj: "Vsekakor, stoodstotno sem prepričan vanj. Poglejte Roberta Garcio Parronda ali mene, kako sva takoj po koncu kariere začela trenersko kariero na velikem odru. Treba je zaupati mladim ljudem. Uroš Zorman je pravi Slovenec, ponosen Slovenec in ima dovolj izkušenj kot igralec, zdaj pa že leto in pol nabira tudi trenerske izkušnje. Mislim, da je lahko zelo dober in uspešen selektor slovenske reprezentance. Uroš je od nekdaj z vsem srcem v slovenski reprezentanci in prepričan sem, da ima v njej lepo prihodnost."

MISLI PREOSTALIH TREH STRATEGOV, KATERIH IMENA SE V JAVNOSTI POVEZUJEJO S SLOVENIJO, SI PREBERITE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN. 

Članki iz rubrike