mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.09.2019 16:42:33

Slovenske rokometašice do pomembne zmage v Minsku

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na drugi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto na Norveškem in Danskem, danes v Minsku premagala Belorusijo z 31:29 (18:13).

* Dvorana Uručje, gledalcev 2000, sodnika Ivanović in Vujisić (oba Črna gora).
* Belorusija: Kuncevič, Hrackevič, Dronava 2, Vasilevskaja 2, Iljina 4, Kocina 5, Artsjukovič, Rudkoskaja, Kanaval 1, Hutava, Ježikava 7, Silickaja 4, Šamanoskaja 3, Mokat 1, Hests.
* Slovenija: Zec, Pandžić, Strnad, Gros 11, Krajnc, Žabjek, Stanko 6, Abina, Barič 2, Ferfolja 1, Zulić 2, Pišek, Varagić 6, Vučko, Svetik, Beganović 3.
* Sedemmetrovke: Belorusija 3 (3), Slovenija 5 (5).
* Izključitve: Belorusija 6, Slovenija 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenske rokometašice so z odliko opravile svojo nalogo v Minsku. Po zmagi nad Belorusijo, najhujšo tekmico za drugo mesto v skupini 3, so odločno zakorakale proti svojemu petemu zaporednemu nastopu na velikem tekmovanju po evropskih prvenstvih na Švedskem 2016 in v Franciji 2018 ter na svetovnem prvenstvu v Nemčiji 2017. Letos decembra bodo nastopile še na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Slovenke bodo drugi kvalifikacijski ciklus za EP 2020 igrale marca prihodnje leto, ko se bodo dvakrat pomerile z Nemkami, tretji pa maja, ko bodo najprej gostovale na Kosovem, nato pa gostile Belorusinje. Na EP se bosta iz skupine 3 prebile dve najbolje uvrščeni izbrani vrsti.



Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so se zavedale pomembnosti današnjega obračuna v beloruski prestolnici. Tekmo so resda nekoliko slabše odprle, po zaostanku z 1:3 pa so uredile svoje vrste in v osmi minuti prvič na dvoboju povedle s 4:3.

Od tedaj naprej so imele nadzor nad izbrankami slovenskega strokovnjaka na beloruski klopi Tomaža Čaterja. V 12. minuti je njihova prednost že znašala štiri gole (8:4), resno in odgovorno pa so igrale vse do konca prvega polčasa. V 28. minuti so povedle z 18:11, na veliki odmor pa so se podale z prednostjo petih zadetkov (18:13).

Uvod v drugi polčas je bil preslikava prvega. Slovenke so znova malce "zaspale" in tekmicam dovolile, da so se jim v 37. minuti približale na dva gola (20:18). Po Bregarjevi minuta odmora so dvignile svojo igro na višjo raven in v naslednjih petih minutah naredile delni izid 5:1 za vodstvo s 25:19.

V končnici tekme ni bilo pretresov, Slovenke so bile vseskozi v prednosti in dosegle bržkone ključno zmago v kvalifikacijah za EP 2020.

V slovenski reprezentanci je blestela Ana Gros, ki je dosegla kar enajst golov. Tjaša Stanko in Alja Varagić sta prispevali po šest zadetkov.

Članki iz rubrike