testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 29.09.2019 14:32:19

Kakšna ŠKODA! Slovenska zvezdnica Janja GARNBRET se je pred domačimi gledalci izkazala najslabše letos

Profimedia
Današnji polfinale tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v Kranju se ni razpletel povsem po željah slovenskih ljubiteljev vertikale. V popoldanskem finalu najboljše osmerice bosta nastopili Lučka Rakovec in Mia Krampl. Brez finala pa je ostala prva slovenska zvezdnica športno plezalne karavane Janja Garnbret.

"Iskreno povedano, bila sem živčna. Očitno se nisem mogla otresti pritiska na domači tekmi in zgodila se mi je napaka. Je pa bila to dobra šola in upam, da se bom iz tega kaj naučila. Z dvignjeno glavo naprej," je bila po današnjem polfinalu razočarana Garnbretova, ki je v sobotnih kvalifikacijah vpisala drugi dosežek.

Garnbretova je s 13. mestom dosegla svoj daleč najslabši letošnji izid v težavnosti, balvanih in kombinaciji ter najslabšega kranjskega, kjer je bila doslej dvakrat tretja, pred dvema letoma je zmagala, lani pa si je priplezala drugo mesto.

Letos v svetovnem pokalu v težavnosti ni tako dominantna kot v minulih letih, ko je trikrat zaporedoma osvojila seštevek svetovnega pokala v tej disciplini. Tik pod robom finala je ostala tudi v Chamonixu, ko je bila deveta.

"Tudi jaz sem, iskreno, malce v šoku. Se je moralo tudi to zgoditi. Žal mi je, da ne bom mogla plezati v finalu na domači tekmi, ampak ga bom vsaj enkrat videla kot gledalka," smisla za humor ni izgubila dvajsetletna zvezdnica plezanja, ki ima v svoji zbirki že šest naslovov svetovne prvakinje.

"Hotela sem prikazati dobro plezanje na domači tekmi in sem mogoče sama sebi naložila preveč pritiska. Se mi zdi, da je malo dodala tudi celoletna utrujenost. Danes se nisem tako dobro počutila, očitno pride tudi tak dan," je še dejala serijska zmagovalka svetovnega pokala, ki bo v finalu stiskala pesti tako za Mio in Lučko kot tudi za zmago slovenskih odbojkarjev v Parizu.



Za najboljši slovenski dosežek polfinala je z drugim izidom nekoliko presenetljivo poskrbela 18-letna Ljubljančanka Lučka Rakovec, hčerka kranjskega župana Matjaža Rakovca.

V finalu bo barve domače ekipe zastopala tudi svetovna podprvakinja 19-letna Golničanka Mia Krampl, ki je vpisala šesti izid ženskega polfinala. Obe bosta prvič plezali v finalu domače tekme svetovnega pokala.

Pred aktualno svetovno prvakinjo v težavnosti, balvanih in kombinaciji sta se od reprezentančnih kolegic uvrstili Tjaša Kalan in Lana Skušek na 10. in 11. mestu. S štirimi zmagami slovenska rekorderka Kranja Mina Markovič je slovenske nastope v ženskem polfinalu sklenila na 15. mestu.

V moškem polfinalu so se Luka Potočar, Martin Bergant in Anže Peharc zvrstili na 13., 15. in 16. mestu.

Finale v športni dvorani Zlato polje se bo z ogledom smeri začel ob 17.15.

Članki iz rubrike