pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

natalija Njena.si

Na Kmetijo prihaja presenečenje letošnje sezone!

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

STA
STA
0 29.09.2019 14:59:33

Polom Kauzerja v Seu d'Urgellu, Hrastničan pa odgovarja: So še hujše stvari kot poraz na eni tekmi!

Bobo
Po fantastični soboti je slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju na svetovnem prvenstvu v Seu'd Urgellu dan pozneje doživela razočaranje. V slalomski finale kajaka se ni uvrstil nihče izmed Slovencev, še najboljši je bil Niko Testen, ki je zasedel 21. mesto, kar pa je bilo na srečo vseeno dovolj, da je Sloveniji zagotovil olimpijsko kvoto.

"Začel sem dobro, nato pa so se začele napake. Vožnja je bila slaba, če bi odpeljal, kot znam, bi se uvrstil v finale. Res je, da sem bil najboljši od naših, a to je bila šele prva izbirna tekma, o olimpijskem potniku se bo odločalo spomladi," ni bil posebej zadovoljen Testen.

Martin Srabotnik je bil 25., nov šok pa je doživel prvi slovenski adut, olimpijski podprvak, Peter Kauzer, ki si je četrtič v sezoni prislužil 50 kazenskih sekund, a tudi brez njih je bil prepočasen, da bi se uvrstil med najboljših deset. Njegova končna uvrstitev je bila 35. mesto.

"Dobro je, da smo dobili kvoto, vse drugo je katastrofa. Že na vrhu mi čoln ni stekel, mučil sem se od starta do prvega vmesnega časa, vmes sem sicer zbral in normalno odpeljal. Spodaj sem poskušal vrniti izgubljeni čas, a na žalost ni šlo," je bil razočaran Hrastničan, ki ni hotel komentirati sodniške odločitve o kazni 50 sekund.Je pa na koncu vendarle prišel do odločitve, da se s tem neuspehom svet ni podrl. "Sem zdrav, imam zdravo družino, so še hujše stvari kot poraz na eni tekmi. S porazi se ponavadi največ naučiš, upam, da sem se dovolj, da bo naslednjo sezono še enkrat močnejši in da bom lahko napadal mesto na olimpijskih igrah ter se tam boril za novo kolajno."

"Malo se bom moral umiriti, zbrati misli, zastaviti pot do naslednje sezone oziroma naslednjega evropskega prvenstva. Res je, da je bila to prva izbirna tekma za olimpijsko reprezentanco, a si nihče ni priboril večje prednosti. Priboril bi si jo le v primeru, da bi osvojil kolajno," meni Kauzer.

Pri kanuistkah je bila Alja Kozorog z dvema dotikoma 19., olimpijske kvote Sloveniji ni priborila (z enim dotikom manj bi jo dobila), vseeno pa obstaja nekaj možnosti, da bo imela Slovenija v Tokiu svojo predstavnico. Kar štiri tekmovalke so namreč svoji državi priborile kvoto v obeh disciplinah, nastopijo pa lahko le v eni.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike