pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

aleksander, saša, brez oči Svet24.si

FOTO: Saša se je rodil brez oči in je na svetu ...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

natalija Njena.si

Na Kmetijo prihaja presenečenje letošnje sezone!

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

nu
nu
1 23.09.2019 16:20:30

PREOBRAT V RASISTIČNEM ŠKANDALU: Celjski navijači so se zdaj OPRAVIČILI

Slika je simbolična.
V rokometni Evropi še vedno močno odmeva dogodek s sobotne tekme lige prvakov med Barcelono in Celjem PL.

Gostovanje v katalonski prestolnici bodo predstavniki celjskega kluba in njihovi podporniki želeli čim hitreje pozabiti. Ne zgolj zaradi poloma na igrišču in rekordnega poraza s 24 goli razlike, ampak tudi ali predvsem zaradi rasističnega izpada dela celjskih navijačev, ki je vrgel temno luč na celjski klub in navijaško skupino Florijani.

Škandalozno obnašanje kateremu ni mesta v športnih dvoranah. Če so Florijani dan po tekmi prek predsednika društva trdili, da je šlo za nesporazum in da niso rasistično žalili Diko Mema, je ponedeljek prinesel preobrat v zgodbi. Na spletni strani celjskega kluba sta se namreč pojavili dve opravičili. Pod prvo je bil podpisan celjski klub, pod drugo pa Navijaška skupina Florijani, ki se je zaradi dejanj posameznikov, ki so se zgodili v soboto, opravičila Barceloni in igralcu Dika Memu. Obe sporočili/opravičili v nadaljevanju prenašamo v celoti.

IZJAVA RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Spoštovani,

Naš klub se je osebno in kasneje pisno opravičil Barҫi in Diki Memu za neprimerno vedenje posameznikov v naši navijaški skupini na sobotni tekmi v Barceloni, ki pa ne sme uničiti ugleda te skupine, s katero smo se nemudoma sestali. Vskaršna vrsta diskriminacije je nekaj, kar v našem klubu odločno obsojamo. Naš klub zagovarja vključevanje in integracijo ter vse svoje moči usmerja v preprečevanje kakršnegakoli izključevanja. Vsak dan aktivno prinaša kulturo sprejemanja in v javnost pošilja močan signal proti diskriminaciji zaradi jasne pozicije kluba glede tega vprašanja.

S spoštovanjem

RK Celje Pivovarna Laško

IZJAVA NAVIJAŠKE SKUPINE FLORIJANI

Spoštovani,

Navijaška skupina Florijani je po vsej Evropi znana po izjemno športnem vedenju in je povsod znana in sprejeta kot taka. V 25 letih delovanja nismo ne v Sloveniji in ne na tujem zabeležili nobenega incidenta in tudi za to smo leta 2004 prejeli posebno državno nagrado za fair play. V naši skupini obsojamo dejanja posameznikov, ki nikakor ne bi smeli zaznamovati ugleda celotne navijaške skupine. V soboto so bili z nami tudi nekateri novinci na gostovanjih, zato smo se z vodstvom kluba takoj dogovorili, da jih še enkrat opozorimo na način navijanja v naši skupini, ki bo ugled kluba in naše skupine krepil in ne nasprotno. Zaradi dejanj posameznikov, ki so se zgodili v soboto, se opravičujemo FC Barceloni in igralcu Dika Memu ter vam zagotavljamo, da se bomo potrudili, da se tak dogodek ne ponovi.

S spoštovanjem!

Navijaška skupina Florijani

Značke: florijani, celje-pl

Članki iz rubrike