Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
2 17.06.2019 07:38:04

Razočarani VUJOVIĆ po koncu kvalifikacij OSTRO udaril : Včasih bi koga zgrabil in stresel, to ni Slovenija, to je ...

www.alesfevzer.com
Ko je Slovenija z izjemno bledo igro komaj premagala Estonijo, popolnega avtsajderja v kvalifikacijah za EP, je Veselin Vujović bruhal besede.

»To ni Slovenija. To je reprezentanca, sestavljena iz nekih veteranov, ki že razmišljajo o počitnicah in nekih drugih stvareh. Verjamem, da se v Sloveniji sprašujete, zakaj vaši športniki nimajo borbenosti in želje kot neke druge reprezentance. Poglejte, Francozi so velesila, pa za reprezentanco igrajo 200 na uro. Našim fantom to manjka. Na vsaki akciji to poskušam popraviti, a ne gre tako hitro,« je začel Črnogorec in povzel tekmo … »V prvem polčasu nas je uspavala visoka razlika. Če ne bi prejeli dveh golov v samem zaključku, bi vodili za 10. Ampak na polčasu sem rekel svojim igralcem, da se bojim, da bo ta sindrom, ki je pri nas vseprisoten, spet udaril. Govorim o tem, da mi potem odigramo z miselnostjo 'lako čemo'. Mislimo, da bomo samo prišli na igrišče in zmagali. Reprezentanti Estonije pa so si želeli, da ne bi bilo devet točk razlike, temveč sedem. Nato da ne bi bilo sedem, ampak pet. Imeli so motiv, mi pa smo samo gledali, da bi se čim prej končalo. Da spakiramo in gremo od tu. Če na zbor ne pridemo z nasmehom, z motivom in željo zastopati svojo reprezentanco in v tem uživati, bomo težko naredili dober rezultat je glavni problem izpostavil Vujović in razkril še posledice: »Po Franciji in osvojeni kolajni ter po Madžarski in izgubljenem svetovnem prvenstvu nismo odigrali prave tekme. Niti enkrat se nismo primerno pokazali in odigrali dobre tekme proti resnemu nasprotniku.«


Bo udaril po mizi? »Za zdaj sem fantom le čestital za prvo mesto v skupini. Če bi jim zdaj kaj govoril, mi lahko rečejo, 'pa kaj govoriš, saj smo prvi v skupini'. Ampak vtis ni pozitiven, vem, da to vedo tudi igralci. Čeprav si včasih želim koga zgrabiti in stresti, si tega ne morem privoščiti. Jaz sem selektor neke države, to je patriotski čin. Vsak pride igrat za reprezentanco brez kakršnekoli nagrade, brez plače … Ne morem potem jaz nekomu primazati klofute. Igralci tu igrajo za aplavz. Pogodbe imajo v svojih klubih. Če spoznajo, da je igranje za reprezentanco nekaj patriotskega in da je največja nagrada za njih, da jih pride gledat na tisoče ljudi, potem imamo možnost doseči neki rezultat. Če mislijo, da se lahko v reprezentanci obnašajo, kakor se hočejo, pa so se grdo zmotili. Govorili smo na to temo, imeli smo resen sestanek dan pred tekmo z Estonijo. Zdaj po njej vidim, da se zavedajo tega, kar sem jim rekel. Vidim, da imajo vsaj spuščene glave, kar pomeni, da vedo, da so grešili in da zmorejo in morajo boljše. Tako oni kot mi v strokovnem štabu bomo naredili vse, da do evropskega prvenstva pridemo najboljši, kar smo lahko. To prvenstvo nam namreč veliko pomeni,« je sklenil Vujović.

Članki iz rubrike