favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.06.2019 21:50:36

Rajko Hrvat dvakrat prepričljivo prvi

Bled je gostil tradicionalno mednarodno veslaško regato, ki se jo je udeležilo 460 tekmovalcev in tekmovalk iz 15 držav, med njimi tudi vsi naši najboljši v kategorijah članov, mlajših članov do 23 let in mladincev.

Od slovenskih veslačev je Rajko Hrvat, šesti z nedavnega EP, oba dneva nastopil v enojcu in obakrat tudi prepričljivo zmagal. V sobotnem programu sta v dvojnem dvojcu zmagala Nik Krebs in Miha Aljančič, drugo mesto pa sta tako v soboto kot nedeljo zasedla lahka veslača Jaka Malešič in Aleš Jalen.

"Po EP v Luzernu sem imel dva tedna aktivne pavze, ki mi je koristila, očitno pa se je forma še obdržala. Odličen vikend na mednarodni blejski regati z dvema zmagama mi daje motiv za naprej. Načrtujem nastop na finalu svetovnega pokala v Rotterdamu in konec avgusta na svetovnem prvenstvu v Linzu," je dejal Rajko Hrvat.



Med mladinkami je dvakrat prepričljivo zmagala Blejka Pia Gruškovnjak v enojcu, poleg tega pa so medalje osvojili tudi drugi mladi upi slovenskega veslanja. Te že v prihodnji sezoni na domači gladini čaka velik izziv - svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane do 23 let, ki se jim bodo pridružili še člani v neolimpijskih disciplinah.

Največ uspeha je imela madžarska reprezentanca, ki je bila tudi najštevilčnejša. Največja mednarodna imena so nastopila med dekleti, in sicer Avstrijka Magdalena Lobnig, bronasta skifistka z lanskega SP, in Nemki Carina Baer, zlata z OI 2016 in srebrna z OI 2012, in Julia Richter, srebrna z OI 2012. Avstrijka je v paru s sestro Katharino med dvojnimi dvojci zmagala prvi dan, Nemki pa drugi dan.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike