jernej damjan, taya damjan Svet24.si

VIDEO: Bo Jernej Damjan zamenjal skoke za radijski...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. septembra

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

STA
STA
0 16.06.2019 21:50:36

Rajko Hrvat dvakrat prepričljivo prvi

Bled je gostil tradicionalno mednarodno veslaško regato, ki se jo je udeležilo 460 tekmovalcev in tekmovalk iz 15 držav, med njimi tudi vsi naši najboljši v kategorijah članov, mlajših članov do 23 let in mladincev.

Od slovenskih veslačev je Rajko Hrvat, šesti z nedavnega EP, oba dneva nastopil v enojcu in obakrat tudi prepričljivo zmagal. V sobotnem programu sta v dvojnem dvojcu zmagala Nik Krebs in Miha Aljančič, drugo mesto pa sta tako v soboto kot nedeljo zasedla lahka veslača Jaka Malešič in Aleš Jalen.

"Po EP v Luzernu sem imel dva tedna aktivne pavze, ki mi je koristila, očitno pa se je forma še obdržala. Odličen vikend na mednarodni blejski regati z dvema zmagama mi daje motiv za naprej. Načrtujem nastop na finalu svetovnega pokala v Rotterdamu in konec avgusta na svetovnem prvenstvu v Linzu," je dejal Rajko Hrvat.Med mladinkami je dvakrat prepričljivo zmagala Blejka Pia Gruškovnjak v enojcu, poleg tega pa so medalje osvojili tudi drugi mladi upi slovenskega veslanja. Te že v prihodnji sezoni na domači gladini čaka velik izziv - svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane do 23 let, ki se jim bodo pridružili še člani v neolimpijskih disciplinah.

Največ uspeha je imela madžarska reprezentanca, ki je bila tudi najštevilčnejša. Največja mednarodna imena so nastopila med dekleti, in sicer Avstrijka Magdalena Lobnig, bronasta skifistka z lanskega SP, in Nemki Carina Baer, zlata z OI 2016 in srebrna z OI 2012, in Julia Richter, srebrna z OI 2012. Avstrijka je v paru s sestro Katharino med dvojnimi dvojci zmagala prvi dan, Nemki pa drugi dan.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike