nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

STA
STA
0 16.06.2019 21:50:36

Rajko Hrvat dvakrat prepričljivo prvi

Bled je gostil tradicionalno mednarodno veslaško regato, ki se jo je udeležilo 460 tekmovalcev in tekmovalk iz 15 držav, med njimi tudi vsi naši najboljši v kategorijah članov, mlajših članov do 23 let in mladincev.

Od slovenskih veslačev je Rajko Hrvat, šesti z nedavnega EP, oba dneva nastopil v enojcu in obakrat tudi prepričljivo zmagal. V sobotnem programu sta v dvojnem dvojcu zmagala Nik Krebs in Miha Aljančič, drugo mesto pa sta tako v soboto kot nedeljo zasedla lahka veslača Jaka Malešič in Aleš Jalen.

"Po EP v Luzernu sem imel dva tedna aktivne pavze, ki mi je koristila, očitno pa se je forma še obdržala. Odličen vikend na mednarodni blejski regati z dvema zmagama mi daje motiv za naprej. Načrtujem nastop na finalu svetovnega pokala v Rotterdamu in konec avgusta na svetovnem prvenstvu v Linzu," je dejal Rajko Hrvat.Med mladinkami je dvakrat prepričljivo zmagala Blejka Pia Gruškovnjak v enojcu, poleg tega pa so medalje osvojili tudi drugi mladi upi slovenskega veslanja. Te že v prihodnji sezoni na domači gladini čaka velik izziv - svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane do 23 let, ki se jim bodo pridružili še člani v neolimpijskih disciplinah.

Največ uspeha je imela madžarska reprezentanca, ki je bila tudi najštevilčnejša. Največja mednarodna imena so nastopila med dekleti, in sicer Avstrijka Magdalena Lobnig, bronasta skifistka z lanskega SP, in Nemki Carina Baer, zlata z OI 2016 in srebrna z OI 2012, in Julia Richter, srebrna z OI 2012. Avstrijka je v paru s sestro Katharino med dvojnimi dvojci zmagala prvi dan, Nemki pa drugi dan.

Značke: veslanje, sta

Članki iz rubrike