benedetti_cavazza1_naslovka Odkrito.si

Borisa Cavazzo doletelo veliko hudega

2stanovanje The Biggest Loser Slovenija 2019 Svet24.si

FOTO: Tukaj bodo hujšali udeleženci The Biggest ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja razkriva našo resnico pred ...

kebab, meso Svet24.si

Na meji ustavili Slovenca s poljskim mesom za ...

jean-claude juncker, theresa may Svet24.si

Kdo je ugriznil Junckerja?

bratkovic Njena.si

Natalija Bratkovič: 'Molite zame!'

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Presenečenje: Po pokoju se Bobovnik vrača na ...

ru
ru
0 23.01.2019 11:28:56

SE SPOMNITE EURA 2004? Se bo danes ponovila zgodovina, bodo Danci in Švedi spet UDARILI?

Reuters
Danes se bo s tekmami zadnjega kroga končal drugi del rokometnega svetovnega prvenstva, ki te dni poteka v Nemčiji in na Danskem.

Medtem ko je v skupini I že vse odločeno, v Kölnu sta se v polfinale že krog pred koncem uvrstili Nemčija in Francija, se v skupini II za takšen dosežek potegujejo tri reprezentance. Odločale bodo današnje tekme, po doslej odigranih krogih pa ima Danska 8 točk, Švedska in Norveška pa po 6 točk.

Se še spomnite evropskega prvenstva v nogometu leta 2004, ko sta se v zadnjem krogu skupinskega dela tekmovanja Danska in Švedska dogovorile, da bosta odigrale 2:2 in s tem rezultatom izločile Italijo? Zgodovina se lahko nocoj ponovi, prav ti dve reprezentanci imata namreč v Herningu priložnost, da se dogovorita in iz igre izločita Norveško.

Norvežani bodo že pred tem odigrali tekmo z Madžarsko, vendar se lahko tudi v primeru zmage in končnih osmih točk poslovijo od boja za odličja, če bo v zadnji tekmi Švedska odpravila Dansko z dvema zadetkoma razlike ter vsaj 30 doseženimi zadetki, s tremi zadetki razlike, s štirimi zadetki razlike in tudi s petimi zadetki razlike, pri tem pa mora Danska doseči vsaj 27 zadetkov.Če bosta danes po dve točki osvojili Švedksa in Norveška, bodo vse tri reprezentance izenačene pri osmih točkah. Odločala bo gol razlika na medsebojnih tekmah. Pred tem je Danska premagala Norveško s 30:26, Norveška pa Švedsko s 30:27.

V taboru Dancev se zelo dobro zavedajo vseh teh kombinacij. Selektor Nikolaj Jacobsen je dejal: "Želimo zmagati. Vendar če se bomo znašli v drugačni situaciji, bomo skušali izgubili z manj kot petimi zadetki."

Precej dlje je šel danski rokometaš Henrik Mollgaard, ki je sarkastično odgovoril na namigovanja o mogočem dogovarjanju: "Ni nobenega problema. Norvežane bomo poslali domov. Njih tako ali tako nihče ne mara. Norveška, pojdi domov! Norveška, pojdi domov!"

Članki iz rubrike