favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.01.2019 13:49:31

Naslednja Nadalova ovira Cicipas, konec za Klepačevo in Srebotnikovo

Reuters
Na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu sta znana prva polfinalna para. Drugi igralec sveta Španec Rafael Nadal bo za preboj v finale igral proti Grku Stefanosu Cicipasu, osma nosilka Čehinja Petra Kvitova pa proti ameriškemu presenečenju Danielle Collins. V četrtfinalu ženskih dvojic sta se poslovili Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Mladi grški zvezdnik Cicipas, ki je v osmini finala izločil branilca naslova Švicarja Rogerja Federerja, se je danes kot prvi prebil do svojega prvega polfinala na turnirjih velike četverice. Dvajsetletnik, sicer 15. igralec sveta, je v četrtfinalu s 7:5, 4:6, 6:4 in 7:6 (2) premagal Španca Roberta Bautisto Aguta.

Cicipas, ki je postal najmlajši polfinalist grand slama po Srbu Novaku Đokoviću na OP ZDA leta 2007, se bo v polfinalu pomeril s 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za veliki slam Špancem Rafaelom Nadalom, ki je domov poslal Američana Francesa Tiafoeja s 6:3, 6:4 in 6:2.

"Kdorkoli bo moj tekmec, pripravljen sem tudi na tisto bitko," je bil takoj po dvoboju samozavesten Grk. "Kot da nastopam v pravljici s srečnim koncem," je dejal 14. nosilec v pogovoru po dvoboju: "Živim svoje sanje, uživam v sadovih trdega dela. Vesel sem, da zmaga nad Federerjem ni bila osamljena, kar kaže, da se ni zgodila naključno."

Nadal na odprtem prvenstvu Avstralije letos še ni izgubil niza. "V svoji karieri sem imel nekaj težav, zato sem vesel, kako sem odigral danes. Srečen sem, da sem tu, zaradi vsega, kar sem dal čez, vesel sem, da še lahko tekmujem. Zaradi tega se vsako jutro zbudim, grem v telovadnico in na igrišče ter garam," pa je po svojem dvoboju povedal Nadal, ki v Melbournu lovi svojo drugo krono, prvo je osvojil leta 2009.


Collinsova v Melbournu še naprej preseneča. Na poti od četrtfinala je med drugim izločila drugo igralko sveta Nemko Angelique Kerber, danes je po nizu zaostanka na koncu z 2:6, 7:5, 6:1 ugnala Rusinjo Anastazijo Pavljučenko ter si priigrala prvi polfinale v karieri. Kvitova je gladko s 6:1 in 6:4 premagala domačo junakinjo, Ash Barty.

Kvitova, ki je leta 2016 preživela napad z nožem, ko ji je vlomilec hudo porezal roko, je v solzah pospremila preboj med najboljše štiri igralke letošnjega Australian Opna. "Hvala vsem, po vseh težavah si res nisem mislila, da se bom vrnila in še kdaj lahko igrala z najboljšimi na tem čudovitem stadionu. To je res lepo," je dejala 28-letna levičarka, ki jo je vlomilec leta 2016 napadel na domu na Češkem.

Kvitova je potrebovala več operacij, potem ko ji je vlomilec porezal igralno roko, pri čemer ji je povzročil stalno poškodbo živčevja, a letos ji uspeva eden od najboljših zmagovitih nizov kariere. Nanizala je namreč deset zaporednih zmag, ter brez izgubljenega niza osvojila turnir v Sydneyju in se uvrstila v polfinale OP Avstralije.

Danes pa sta se od avstralskega grand slama dokončno poslovili Slovenki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, ki sta nastope med ženskimi dvojicami končali v četrtfinalu. Peti nosilki Klepačeva in Španka Maria Jose Martinez Sanchez sta s 4:6 in 4:6 gladko izgubili proti nepostavljenima Čehinjama Barbori Strycovi in Marketi Vondroušovi.

Srebotnikova, ki je bila skupaj z Američanko Raquel Atawo deveta nosilka, sta se nekoliko bolje upirali drugima nosilkama prvega letošnjega turnirja za grand slam, Madžarki Timei Babos in Francozinji Kristini Mladenović. A na koncu je madžarsko - francoska naveza zmagala s 6:4 in 7:5.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike