Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 02.01.2019 13:49:55

Verdinek in Poteko namesto Cingesarja in Žabiča

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je danes zbrala v Zrečah in začela krajše priprave pred prijateljskima tekmama proti Franciji, ki bosta 5. in 7. januarja v Rouenu.

Na tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah se je zbralo 18 rokometašev, med njimi pa zaradi bolezni ne bo Darka Cingesarja, ki ga je v zadnjem trenutku zamenjal Matic Verdinek. Pred tem je moral selektor Veselin Vujović zamenjati tudi poškodovanega Igorja Žabića, namesto njega je v ekipi Vid Poteko.

Vujovićeve izbrance čakajo trije treningi v Zrečah ter uradno fotografiranje v novi športni opremi Joma, 4. januarja pa bodo v dopoldanskih urah odpotovali v Francijo.

"Ta ciklus bomo oddelali po naših najboljših močeh, saj se že pripravljamo za aprilski kvalifikacijski tekmi z Nizozemci za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Teden, ki je pred nami, bomo izkoristili za povezovanje med igralci. Pričakujem, da bomo delo opravili resno. Tokrat nimamo nobenega pritiska, tako da moramo predvsem uživati in odigrati dve dobri tekmi proti Franciji," je na današnjem zboru dejal kapetan Vid Kavtičnik.


Na reprezentančnem seznamu sta dva novinca: Aleksander Špende (Metalurg Skopje) in Januš Lapajne (Tatran Prešov). Slednji je sicer lani nastopil na sredozemskih igra v španski Tarragoni, a tedaj je reprezentanco vodil Vujovićev pomočnik Uroš Šerbec.

Na Vujovićevem seznamu za pripravljalni tekmi s Francijo so naslednji igralci:
- vratarja: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško) in Urh Kastelic (Zagreb);
- krilni igralci: Blaž Janc (Vive Kielce), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Pick Szeged) in Matic Verdinek (Gorenje Velenje);
- zunanji igralci: Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Jure Dolenec (Barcelona), Vid Kavtičnik (Montpellier), Januš Lapajne (Tatran Prešov), Borut Mačkovšek (Veszprem), Žiga Mlakar (Wisla Plock), Rok Ovniček (Celje Pivovarna Laško) in Aleksander Špende (Metalurg Skopje);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Vid Poteko (Meškov Brest).

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike