mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
2 27.07.2018 21:02:47

SLOVENSKIM USPEHOM ni konca! Navijači v Zlatorogu NORELI zaradi rokometašev! (foto)

Grega Wernig
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva do 20 let.

Na današnji polfinalni tekmi v Celju je premagala Portugalsko s 27:25 (14:15). Slovenija se bo v nedeljo ob 17.30 pomerila s Francijo, ki je v prvi polfinalni tekmi ugnala Nemčijo z 28:26 (15:11).

V slovenski izbrani vrsti je bil v dvorani Zlatorog najbolj učinkovit Domen Novak s sedmimi goli, Grega Ocvirk je prispeval šest zadetkov. Izkazal se je tudi vratar Mark Ferjan, ki je zbral 15 obramb.

"Čestitke fantom. Uro, dve bo čas za slavje, potem pa misli usmerjamo k Francozom," je po tekmi za Sportklub povedal selektor Sašo Praprotnik. Mnogi so menili, da so bili Portugalci favoriti, toda Praprotnik se s tem ne strinja. "V Sloveniji nihče ni favorit proti Sloveniji. Pripravili smo se kot na vsako tekmo, dali smo vse od sebe in uspelo nam je." Selektor ima posebno željo za nedeljsko finale: "Upam, da napolnimo Zlatorog. Temu se je pridružil tudi vratar Ferjan: "Kaj bi gledali doma, pridite vsi v Zlatorog, saj vidite, kakšen šov delamo!"

"Tekma ni bila lepa za oko, saj je bila precej trda, a to zdaj ni pomembno, najbolj pomembno je bilo to, da jo zmagamo, kar nam je tudi uspelo. Čestitam fantom za vso borbo, ki so jo že pokazali, seveda pa nas v nedeljo čaka še finale. V Sloveniji nihče ni favorit proti nam, vendar pa so možnosti za zmago izenačene. Kljub temu se bomo potrudili, da zmaga ostane doma," je po tekmi dejal slovenski selektor Saša Prapotnik.


Za najboljšega igralca dvoboja je bil izbran slovenski vratar Mark Ferjan, ki je po razburljivem polfinalnem obračunu dejal: "Za takšne tekme treniraš celo življenje. Da prideš v Celje, v dvorano Zlatoroga, ki v Sloveniji velja kot rokometna institucija in premagaš Portugalsko, ki je pred prvenstvom veljala za neznanko. Na tekmi ni bilo lahko, vendar so nam bili v veliko pomoč slovenski navijači. Trenerski štab nas je dobro pripravil, mi pa smo zastavljen načrt izpeljali."

Izida, polfinale:
- petek, 27. julij:
Francija - Nemčija             28:26 (15:11)
Slovenija - Portugalska        27:25 (14:15)

- nedelja:
- tekma za 3. mesto:
15.30 Nemčija - Portugalska
- finale:
17.30 Slovenija - Francija
Galerija

Članki iz rubrike