Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

reševalci, rešilec, gozd, nesreča, gasilci, splošna, kraj zločina Svet24.si

Med podiranjem bukve ga je ubila češnja

lakner1 - foto Andrej Kriz Svet24.si

Za 30 kilogramov lažji pevec Žiga Lakner se ...

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

inot Njena.si

Za vedrim nasmehom se skriva kruta zgodba

STA
STA
0 27.07.2018 20:59:03

Čelikova uspešna na generalki pred EP

Tina Čelik iz kranjskega Triglava je na odprtem združenem državnem prvenstvu v Kopru z 32,22 prepričljivo dobila tekmo 50 m prsno, svojo paradno disciplino za bližnje evropsko prvenstvo, kamor potuje prihodnji teden.

"S tem sva oba zadovoljna. V Kopru manjka pravi startni kamen, tudi pogoji na zunanjem bazenu so drugačni kot na tekmi in dosežek je boljši, kot sem pričakoval. Predvsem sem vesel, da ima Tina tudi zelo nadzorovan zavesljaj. Njena glavna tekma je bilo mladinsko evropsko prvenstvo, kjer je osvojila kolajno, vse pa kaže, da je zdaj v podobni formi in s kančkom sreče se lahko na EP spogleduje tudi s polfinalom," je nastop pokomentiral njen trener Luka Berdajs. Moško tekmo je dobil plavalec Olimpije Aljaž Kerč, oba pa sta bila že v četrtek najboljša na 100-metrski razdalji.

Na 200 m mešano je Radovljičanka Anja Klinar še enkrat več pometla s slovensko konkurenco, moško tekmo je dobil ilirijan Anže Ferš Eržen, ki si je v napetem dvoboju z Davidom Mihaličem iz Olimpije odločilno prednost priplaval v prvi polovici.


Na 100 m prosto je mlada Mariborčanka Katja Fain prepričljivo premagala nekdanjo velenjsko olimpijko Nastjo Govejšek, ki ima zadnji dve sezoni zaradi zdravstvenih težav slabši od preteklih. Moško tekmo je dobil Tim Mastnak iz PK Delfin. Že pred tem sta bila Fainova in Ferš Eržen v petkovem programu najboljša tudi na 200 m hrbtno.

Na 800 m prosto je mlada Ravenčanka Daša Tušek presenetljivo premagala radovljiško daljinsko plavalko Špelo Perše. Martin Bau iz ravenskega Fužinarja pa je tesno ugnal Radovljičana Jana Tomana in dvema četrtkovima zmagama dodal še tretjo.

V moško-ženski štafeti na 4 x 100 m mešano pa so se še enega naslova veselili plavalci Olimpije, za njimi pa sta se zvrstili dve štafeti ravenskega Fužinarja.

Značke: plavanje, tina-čelik

Članki iz rubrike