gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.07.2018 20:37:16

V Zagrebu judoistom dve peti mesti

V Zagrebu se je velika nagrada v judu začela z dvema petima mestoma za slovenski tabor. Osvojila sta jih evropski prvak Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kg in Anja Štangar v kategoriji do 52 kg.

Gomboc je v predtekmovanju upravičil vlogo enega od favoritov in ugnal Slovaka Mateja Poliaka, Uzbekistanca Gurmana Kirgizbajeva in Izraelca Barucha Shmailova. Slabši je bil popoldanski del, kjer je moral najprej priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu, bronastemu z zadnjega svetovnega in evropskega prvenstva Izraelcu Talu Flickerju, v boju za bron pa še svetovnemu prvaku Japoncu Hifumiju Abeju.

"V dopoldanskem delu je Adrian potrdil dobro delo in dokazal, da smo zraven, da smo na vsaki tekmi v boju za odličje, kar je najbolj pomembno. Žal si je v polfinalu proti Izraelcu, ki ga je premagal na evropskem prvenstvu, privoščil napako in tam izgubil kolajno. Realno nato proti aktualnemu svetovnemu prvaku v boju za bron ni našel prave rešitve in nasprotnik je zasluženo zmagal," je nastope svojega varovanca za STA ocenil njegov trener Roki Drakšič.


Za Anjo Štangar je bila po uvodni zmagi v četrtfinalu usodna Francozinja Amadine Bouchard. V repasažu je Slovenka nato ugnala Britanko Chelsie Giles, v boju za bron pa je bila od Ljubljančanke boljša izkušena Belgijka Charline van Snick.

V kategoriji do 50 kilogramov sta David Štarkel in Matjaž Trbovc zabeležila po zmago in poraz. Enak je bil izkupiček Maruše Štangar v kategoriji do 48 kg in Kaje Kajzer v kategoriji do 66 kilogramov.

S slovenskega stališča bo izjemno zanimiva sobota, saj bo na tatami stopila olimpijska prvakinja Tina Trstenjak, Mednarodna judo zveza pa je pred tekmovanjem oznanjala tekmo v Zagrebu prav z izrednim več let trajajočim bojem med Trstenjakovo in Francozinjo Clarisse Abegnenou, ki je dobila zadnja dva medsebojna dvoboja.

Značke: judo, zagreb, drakšič

Članki iz rubrike