Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 03.06.2018 21:10:31

Kakšen prizor! Po zadnjem pisku sirene slavile vsake na svoji polovici!

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi zadnjega kroga kvalifikacijske skupine 5 za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji v Mostu igrala neodločeno s Češko 30:30.

Slovenske rokometašice so se po pravem trilerju in izjemno dobri predstavi v drugem polčasu prebile na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo med 29. novembrom in 16. decembrom v Parizu, Nantesu, Montbeliardu, Nancyju in Brestu. V današnjem odločilnem dvoboju v češkem Mostu so po hudem in ogorčenem boju osvojile točko, v krogu tretjeuvrščenih reprezentanc z dvema točkama pa so si napredovanje na sklepni turnir stare celine zagotovile zaradi najboljše razlike v golih.

Slovenke so na šestih tekmah v kvalifikacijski skupini 5 premagale Islandke, dvakrat igrale neodločeno s Čehinjami in enkrat z Islandkami, dvakrat pa izgubile proti Dankam.

Na letošnje evropsko prvenstvo so se poleg Francije uvrstile še Norveška, Hrvaška, Črna gora, Poljska, Srbija, Švedska, Romunija, Rusija, Danska, Češka, Španija, Nemčija, Madžarska in Nizozemska, kot najboljša tretjeuvrščena izbrana vrsta pa je napredovala Slovenija.

Slovenija bo letos šestič igrala na evropskem prvenstvu, pred tem je nastopila na Danskem leta 2002, na Madžarskem leta 2004, na Švedskem leta 2006, na Danskem in Norveškem 2010 in na Švedskem 2016.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so slabo odigrale prvo polovico tekme v Mostu. Tega so po zmedeni in nepovezani igri končale s petimi goli primanjkljaja, predvsem to velja za zadnjih devet minut prvega dela tekme. Še v 21. minuti je bila tekma povsem odprta, Slovenke so po golu Tamare Mavsar zaostajale le za gol (10:11), v končnici prvega polčasa pa so jih gostiteljice zasenčile v vseh prvinah igre in jim že v 28. minuti ušle na pet golov (11:16), ob polčasu pa je razlika ostala nespremenjena (12:17).



Slovenke so sijajno odprle drugo polovico tekme, takoj naredile delni izid 3:0 in v 33. minuti zaostajale za dva gola (15:17). V nadaljevanju so še bolj dvignile raven svoje igre v obrambi in napadu ter sedem minut kasneje po golu Ane Gros povsem zadihale za ovratnik domačim rokometašicam (19:20). Čehinje so se v nadaljevanju za kratek čas otresle permanentnega pritiska s strani slovenskih rokometašic in jim znova ušle na tri gole (20:23). Bregarjeve izbranke niso vrgle puške v koruzo, v 48. minuti so po golu Mavsarjeve znova zaostajale le za zadetek (24:25), Nataša Ljepoja pa je v naslednji minuti zapravila idealno priložnost za izenačenje.

A to je še bolj podžgalo slovenske rokometašice, ki so zaigrale še bolj podjetno in po dveh zaporednih golih Tjaše Stanko v 54. minuti tekmo postavile v začetno izhodišče (27:27). V izjemno dramatični in negotovi končnici so Slovenke pokazale pravi značaj in vseskozi držale korak s Čehinjami, zadnji in izenačujoči zadetek pa je 40 sekund pred koncem dosegla Stankova. Čehinje so v sami končnici zahtevale minuto odmora, a niso izpeljale organizirane akcije, kar je pomenilo, da so se na EP poleg njih prebile tudi Slovenke. Na koncu so se tako na eni polovici igrišča veselile naše rokometašice, na drugi pa Čehinje.

V slovenski izbrani vrsti so Ana Gros, Tjaša Stanko in Nina Zulić dosegle po šest golov, pet jih je prispevala Alja Koren.

Češka - Slovenija 30:30 (17:12)
* Dvorana Banik, gledalcev 1100, sodnici: Alpaidze in Berezkina (obe Rusija).

* Češka: Satrapova, Galuškova, Rysankova 1, Konečna, Salcakova, Manakova 2, Kvašova 2, Kordovska 4, Hrbkova 5, Luzumova 9, Adamkova 2, Marcikova, Setelikova, Kudlačkova, Zachova, Mala 5.
* Slovenija: Zec, Korenič, Ferfolja 1, Gros 6, Rebolj, Stanko 6, Abina, Mavsar 3, Ljepoja, Zulić 6, Koren 5, Vučko, Vrček, Krhlikar 3, Beganović, Amon.
* Sedemmetrovke: Češka 4 (4), Slovenija 6 (4).
* Izključitve: Češka 6, Slovenija 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike