Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
1 31.01.2018 08:30:31

Fenomenalni IVANO BALIĆ se je postavil V BRAN SLOVENIJI: Naj vam povem, kaj si mislim o sodnikih ...

profimedia
Bil je oster, bil je neposreden, bil je zaščitniški.

Legendarni Ivano Balić, nekdanji hrvaški rokometni virtuoz in nekoč najboljši rokometaš na svetu, se je postavil v bran Sloveniji. Spregovoril je o sodnikih, o tem, ali je bila slovenska rokometna reprezentanca pokradena, njegov odgovor pa ne pušča nobenega dvoma. "O sodnikih govorim že od nekdaj in res se mi ne da več razpravljati o tem. Dejstvo je, da je treba nekaj spremeniti, da bodo pravila jasna. Zdaj je vse odvisno od osebne presoje sodnikov. Ni nujno, da so jih kradli namerno, vsekakor pa so jih oškodovali. Veliko je odvisno od kriterija sodnikov, ta pa je odvisen od držav, v katerih sodijo. V nekaterih se igra močnejši rokomet, v drugih šibkejši. Idealno bi bilo, če bi lahko iznašli univerzalna pravila, saj mora rokomet postati jasnejši že zaradi gledalcev, seveda pa tudi zaradi igralcev," je dejal Balić. 


Na vprašanje, ali bi morda časovna omejitev napada prinesla želeni učinek, je odgovoril: "Kaj pa vem, to je treba preizkusiti. Mislim, da so neka testiranja opravili pred 15, 20 leti na prvenstvih mlajših kategoriji, a ne vem, zakaj se ni uveljavilo. Mogoče bi bilo spet treba obuditi idejo in videti, kako bi se odzvali trenerji in igralci, v vsakem primeru pa je nekaj treba spremeniti." 

Balić se je dotaknil tudi poteze Veselina Vujovića, ki je na tekmi z Nemčijo ob veliki sodniški farsi stopil kar na slovenski gol in želel braniti sedemmetrovko. "Da, to sem videl, ampak ne bi komentiral. Vsak lahko počne, kar misli, da je potrebno, in to je to," je odgovoril legendarni hrvaški rokometaš.

Članki iz rubrike