taja 2 Odkrito.si

Tekmovalka šova na Planet TV tik pred samomorom

Pes v avtomobilu Svet24.si

Kako rešiti ljubljenčka pred okrutno smrtjo?

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

ru
ru
1 31.01.2018 08:30:31

Fenomenalni IVANO BALIĆ se je postavil V BRAN SLOVENIJI: Naj vam povem, kaj si mislim o sodnikih ...

profimedia
Bil je oster, bil je neposreden, bil je zaščitniški.

Legendarni Ivano Balić, nekdanji hrvaški rokometni virtuoz in nekoč najboljši rokometaš na svetu, se je postavil v bran Sloveniji. Spregovoril je o sodnikih, o tem, ali je bila slovenska rokometna reprezentanca pokradena, njegov odgovor pa ne pušča nobenega dvoma. "O sodnikih govorim že od nekdaj in res se mi ne da več razpravljati o tem. Dejstvo je, da je treba nekaj spremeniti, da bodo pravila jasna. Zdaj je vse odvisno od osebne presoje sodnikov. Ni nujno, da so jih kradli namerno, vsekakor pa so jih oškodovali. Veliko je odvisno od kriterija sodnikov, ta pa je odvisen od držav, v katerih sodijo. V nekaterih se igra močnejši rokomet, v drugih šibkejši. Idealno bi bilo, če bi lahko iznašli univerzalna pravila, saj mora rokomet postati jasnejši že zaradi gledalcev, seveda pa tudi zaradi igralcev," je dejal Balić. 

Na vprašanje, ali bi morda časovna omejitev napada prinesla želeni učinek, je odgovoril: "Kaj pa vem, to je treba preizkusiti. Mislim, da so neka testiranja opravili pred 15, 20 leti na prvenstvih mlajših kategoriji, a ne vem, zakaj se ni uveljavilo. Mogoče bi bilo spet treba obuditi idejo in videti, kako bi se odzvali trenerji in igralci, v vsakem primeru pa je nekaj treba spremeniti." 

Balić se je dotaknil tudi poteze Veselina Vujovića, ki je na tekmi z Nemčijo ob veliki sodniški farsi stopil kar na slovenski gol in želel braniti sedemmetrovko. "Da, to sem videl, ampak ne bi komentiral. Vsak lahko počne, kar misli, da je potrebno, in to je to," je odgovoril legendarni hrvaški rokometaš.

Članki iz rubrike