Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
15 14.01.2018 12:47:12

Vujović udaril kot še nikoli: ZELO ČUDNO, kaj sta mi rekla sodnika! Vedel sem, da smo v KU***, ko sem dobil sms!

Martin Metelko
Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović dan po bolečem porazu z Makedonci ni mogel skriti razočaranja, predvsem pa ga je zabolelo "kretničarsko" sojenje romunskega para Constantin Din - Laurentiu Dinu.

"Tekmo z Makedonijo sem si ogledal trikrat. Prvič takoj po tekmi, drugič ob štirih zjutraj in tretjič tik pred današnjim dopoldanskim treningom. Med ogledom sem bil zelo objektiven, navkljub temu pa sem naštel vsaj 19 napak v našo škodo," je tik pred današnjim prvim treningom dejal Vujović.

"Sodnika sta nas pošteno onemogočila. Preprečila sta nam hitro izvajanje sredine igrišča in povsem zatrla naš način igre. Če bi se to zgodilo velikim reprezentancam, kot so Francija, Nemčija ali Danska, potem bi bil to velik škandal. Zahtevale bi se zamenjave sodniških parov, mi pa smo na našo veliko žalost v takšnem položaju, da moramo spustiti glave in si reči, da smo majhen narod, naša reprezentanca je izjemno simpatična, Vujovićeve besede pa so navadna neumnost. Ne preostane nam nič drugega, kot da čim hitreje pozabimo na tekmo z Makedonci, s svojimi igralci se o njej ne mislim več pogovarjati," je dejal Črnogorec, ki je priznal, da je imel že pred tekmo slab občutek.

"Takoj, ko ki je direktor naše reprezentance Uroš Mohorič prek SMS sporočila poslal sodniški par za uvodno tekmo z Makedonijo, sem mu odgovoril, da smo v 'k...'. Že moje srečanje z romunskim parom na igrišču je bilo izjemno čudno, prišla sta do mene in mi dejala, da sta s sojenjem začela, ko sem sam začel svojo trenersko pot, zdaj pa sta na koncu svoje sodniške poti. Ne vem, kaj natančno sta mi s tem hotela povedati, a prepričan sem, da bosta v nadaljevanju letošnjega evropskega prvenstva za nagrado dobila tudi kakšno tekmo za odličja, EHF se jima bo bržkone na ta način zahvalil za njun rokometni prispevek," je ogorčeno dejal Vujović in dodal: "Na žalost ima sodniška organizacija v Sloveniji, Evropi in svetu prevelik vpliv v rokometu, pomembnejši so od trenerjev, igralcev in gledalcev. Z njo sem v preteklosti že vodil številne bitke in jih vselej izgubil. Iskreno razmišljam, da po tem ciklusu končam svojo trenersko pot. Razočaran sem, delo je preveč stresno, od živčnosti se mi pojavljajo izpuščaji na rokah, zakaj bi ogrožal svoje zdravje. Pri vsem tem pa mi je najbolj žal navijačev, včeraj se je v Areni zbralo pet ali šest tisoč Slovencev, ki so bili priče pravi sodniški kraji."

Slovenijo po dnevu premora v ponedeljek čaka obračun z Nemčijo. Na dosedanjih velikih tekmah je še ni premagala, branilka naslova pa je svoje mišice pokazala že na uvodni tekmi, ko je Črno goro premagala z 32:19.

"Na tej tekmi mora biti naša obramba na najvišji možni ravni. Od prve do zadnje minute mora biti čvrsta in kompaktna, hkrati pa moramo preprečiti nemško tranzicijo v igri. V tem elementu igre so Nemci izjemno močni, da ne govorim o njeni zelo močni obrambi. Pri tem pa ne smemo pozabiti še na dva odlična vratarja - Andreasa Wolffa in Silvia Heinevettra," je na koncu dejal Vujović.

Članki iz rubrike