Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
10 14.01.2018 02:38:55

Pobesneli Vujović po 43 letih v rokometu napovedal odhod v rudnik

Martin Metelko
Slovenski rokometaši so na evropskem prvenstvu na Hrvaškem izgubili uvodno srečanje z Makedonijo (24:25), po tekmi pa sta bila v središču pozornosti romunska sodnika.

Pravzaprav se ne gre pretirano sklicevati na sodniške napake, da imata v tem športu moža s piščalko (pre)veliko moč in (pre)velik vpliv, je namreč že tako ali tako jasno. Slovenci se sinoči kot tretjeuvrščeni iz zadnjega svetovnega prvenstva enostavno niso dovolj izkazali.

Slovenski selektor Veselin Vujović vendarle ni mogel mimo sodniških napak in je po porazu, ki Slovencem zamnjšuje možnosti za visoko uvrstitev, saj jih v prvem delu še čaka obračun s favorizirano Nemčijo, bentil čez Romuna: "Po tej tekmi lahko priznam, da po 43 letih udejstvovanja v rokometu ne poznam rokometnih pravil. Niso mi jasne izključitve mojih igralcev, sodniški kriterij je bil zares porazen. Naučil sem se, da se rokomet ne igra zaradi igralcev in navijačev, ampak za gospode, ki odločajo kako in kaj. Nocoj v 90 odstotkih primerov nisem vedel, kaj sta ta dva Romuna dosodila. Če ljudje iz EHF-a to sojenje ocenjujejo kot dobro, potem res mislim, da bi bilo pametno, da se lotim nečesa drugega. Morda rudarjenja, ker je to očitno precej lažje delo od trenerskega posla." Selektor je govoril v svojem slogu, poln ironije, obenem grenkobe po neprijetnem porazu.

vujovic 1
Martin Metelko


Slovenija si nastop v drugem delu lahko priigra na tekmi s Črno goro, vendar ob porazu z Nemčijo bi se v Varaždin podala brez točk in posledično z minimalnimi možnostmi za nastop v zaključnih bojih. "Kaj naj zdaj? Skušali bomo premagati Nemce in Črnogorce, da na ta način pridemo do solidnega izkupička," je že kar nekoliko žalostno pristavil Vujović, ki je vendarle priznal, da njegovi varovanci ta večer niso bili na želeni ravni: "Pri njih ni bilo prave kemije in moči. V prvi polovici tekme nas je na površju držal Skok, če ga ne bi imeli, potem bi si Makedonci bržkone že po prvi polovici tekme priigrali višjo razliko. V končnici prvega polčasa smo naredili nekaj nepotrebnih napak, najslabšo predstavo pa prikazali v začetku drugega polčasa. Z močno voljo smo Makedonce ujeli in nadoknadili štiri gole primanjkljaja, po vodstvu pa sta znova na sceno stopila sodnika. Po tekmi sem delegata vprašal, ali se rokomet igra zaradi gledalcev in rokometašev ali pa za majhno skupinico ljudi, ki kroji rokomet po svoji volji. Navkljub slabi predstavi smo imeli priložnost za zmago, v prelomnih trenutkih pa je bilo preveč napak na naši strani."

kavticnik
Martin Metelko


Vid Kavtičnik je povedal, da se takšne tekme ne dobivajo po dvajsetih minutah ali prvem polčasu, "ko smo v naših vrstah imeli razpoloženega Skoka in vsak naš strel je končal v golu, a sem se zavedal, da bodo nastopile tudi makedonske minute, kar se je zgodilo na začetku drugega polčasa. V težkih trenutkih so nas naši gledalci dvignili, v negotovi končnici pa smo zapravili dve priložnosti za izenačenje. Tako je v športu, enkrat zmagaš, drugič izgubiš."

Tudi Gašper Marguč je razmišljal podobno: "Tekme nismo slabo odprli, prvih petindvajset minut smo zelo dobro delovali. Porazno smo odprli drugo polovico tekme. Čeravno smo vedeli, da bodo Makedonci vseskozi igrali na krožnega napadalca, se nismo dobro odzvali. Imeli smo ogromno težav, veliko izključitev, v ključnih trenutkih pa premalo zbranosti pri metih in pretoku žoge."

Danes je za Slovence prost dan, jutri ob 18.15 pa jih čaka obračun z Nemčijo.

Članki iz rubrike