špela grošelj Odkrito.si

Tožba! Špela Grošelj in Miha Brajnik nad ...

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za sredo, 25. aprila

Ana Nikolić obrez Svet24.si

FOTO: Fatalne ženske srbske in črnogorske mafije

Medaljon Svet24.si

FOTO: Kakšna darila je Slovenija prejela od tujih...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

henrik lutz zacetek Njena.si

Henrik Lutz sporočil veselo novico

milan medved Njena.si

Zaradi grobosti so želele pobegniti iz šova!

ru
ru
10 09.01.2018 17:13:48

ŠOK NA HRVAŠKEM! Zagrebško Areno zapirajo! Kje bo igrala Slovenija?

V petek se bo na Hrvaškem začelo evropsko prvenstvo v rokometu. Slovenija NAJ BI prvo tekmo odigrala dan pozneje ob 19.30 v zagrebški Areni z Makedonci.

Zakaj NAJ BI, če pa je razpored določen že dalj časa. Le tri dni pred začetkom prvenstva je, namreč, prišlo do nepredvidenega in neljubega zapleta. Jutri zjutraj bodo namreč iz podjetja Ingra, ki je zgradilo največjo hrvaško dvorano, na naslov Hrvaške rokometne zveze poslali dopis, v katerem jih bodo obvestili, da se v tem objektu tekme evropskega prvenstva ne bodo mogle igrati.

To je danes popoldne hrvaški javnosti zaupal Igor Oppenheim, predsednik uprave Ingre. Kot je pojasnil, so se bili v podjetju v ta drastični ukrep prisiljeni, ker mesto Zagreb in Vlada Republike Hrvaške, ki bi morala skupaj preko Zagrebškega Holdinga plačevati najemnino, že več mesecev zamujata s plačili.

Do zapleta je prišlo zaradi dodatnih dveh milijonov evrov, kolikor bi za najem Arene moral plačati Zagrebški Holding. Pod to izplačilo se morata podpisati mesto Zagreb in Vlada, vendar nekdo v Vladi misli, da je znesek previsok. "To zavlačevanje zdaj traja že šest mesecev. Ker imamo slabo izkušnje že s svetovnim prvenstvom v rokometu, po katerem so nam ostali dolžni 1,4 milijona kun, tega zneska pa nismo nikoli prejeli, smo se odločili za to potezo," je dejal Oppenheim.

V Areni Zagreb naj bi se v prvem delu tekmovanja igrale tekme skupina C, v kateri so Slovenija, Nemčija, Makedonija in Črna gora. V njej naj bi potekala tudi drugi del (tudi v Varaždinu) in končnica. Vstopnice so že skoraj razprodane, po vesteh iz Hrvaške naj bi jih ostalo le še 500 za tekme polfinala in finala.

"Ničesar ne želimo komentirati, dokler ne dobimo tega dopisa," je bil kratek Ivica Maraš iz Hrvaške rokometne zveze.

Članki iz rubrike