Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
1 09.01.2018 15:12:48

Strah Veselina Vujovića se je uresničil: Na EP Brez enega najpomembnejših mož!

Reuters
Slovenska moška članska izbrana vrsta je pred začetkom evropskega prvenstva 2018 na Hrvaškem ostala brez pomembnega člena.

29-letni rokometaš Barcelone Jure Dolenec je 8. novembra 2017 prestal nujno operacijo meniskusa, zaradi česar je bil njegov nastop na evropskem prvenstvu vprašljiv od prvega dne. Dolenec, ki je imel veliko željo nastopiti na turnirju v neposredni bližini domovine, je takoj po operaciji začel z intenzivno rehabilitacijo, ki je vključevala naporne treninge ter številne terapije, od prvega dne pa je bil prisoten tudi na reprezentančnih pripravah, na katerih je skupaj z zdravniško-terapevtsko službo naredil vse, da bi bil pripravljen za nastop na Hrvaškem.


Kljub velikim naporom so izvidi pregledov, ki jih je v ponedeljek opravil v Barceloni, pokazali, da koleno še ni pripravljeno na velike napore in da bi igranje Dolenca na evropskem prvenstvu predstavljalo preveliko tveganje in možnost dodatne, hujše poškodbe. Izvide klubskih zdravnikov je pregledala tudi reprezentančna zdravstvena služba pod vodstvom dr. Saša Djurića ter podala enako oceno kot španski kolegi, s čimer je bila Dolenčeva reprezentančna zgodba za ta ciklus, žal, zaključena.

"Prve ocene po operaciji so bile, da bom za okrevanje potreboval približno tri mesece, zaradi česar smo takoj iskali dodatne rešitve, s katerimi bi bil čas rehabilitacije krajši. Na pregledu v Barceloni so zdravniki ugotovili, reprezentančna zdravstvena služba pa to tudi potrdila, da je stanje kolena boljše od pričakovanega, ni pa še v tako dobrem stanju, da bi lahko igral na visoki ravni, zaradi česar bom moral, na žalost, to evropsko prvenstvo izpustiti. Zelo sem razočaran, saj ne vem, če bom imel še kdaj priložnost igrati na takem turnirju tako blizu Slovenije in pred tako velikim številom naših navijačev. Verjamem, da bodo fantje igrali zelo dobro in si želim, da jih Slovenci podprejo v čim večjem številu," je dejal Dolenec, selektor Slovenije Veselin Vujović pa je dodal: "Bali smo se, da Jure Dolenec ne bo pripravljen na evropsko prvenstvo in to se je zdaj tudi zgodilo. Gre za veliko izgubo za našo reprezentanco, imajo pa zdaj mlajši igralci priložnost da se dokažejo ter pokažejo, da imajo moč ter voljo na čim boljši način nadomestiti Dolenčevo odsotnost. Ob tem tudi pričakujemo, da bo stanje Vida Kavtičnika boljše in, da bo lahko zaigral na prvenstvu. Časa za slabo voljo nimamo, vedno smo pripravljeni za borbo in videli bomo kam nas bo to poneslo."

Značke: dolenec, rzs, rokomet, vujović

Članki iz rubrike