GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 01.10.2017 20:02:36

Slovenke do točke proti Čehinjam, kazalo je precej bolje (foto)

Grega Wernig
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji 2018 danes v Celju igrala neodločeno s Češko 28:28 (15:14). Slovenija bo kvalifikacijski ciklus nadaljevala marca prihodnje leto, ko bo odigrala dve tekmi z Islandijo.

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 500, sodnika: Chaskis in Tsakonas (oba Grčija).
* Slovenija: Marinček, Pandžić, Ferfolja 2, Abina, Amon, Gros 8, Stanko 11, Ljepoja, Zulić 1, Irman 2, Koren 2, Vučko, Barič 1, Hrnčič, Vrček 1, Hren.
* Češka: Satrapova, Knedlikova 4, Rysankova 1, Salcakova 4, Ruckova 2, Kordovska, Hrbkova 2, Luzumova 7, Adamkova, Marcikova 1, Müllnerova, Setelikova 1, Kadlackova, Zachova, Jerabkova 2, Mala 4.
* Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Češka 4 (2).
* Izključitve: Slovenija 10, Češka 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenske rokometašice so po pričakovanem sredinem porazu na Danskem danes v mestu grofov igrale neodločeno s Čehinjami. Slovenija, ki je na obeh tekmah v tem tednu nastopila v močno zdesetkani zasedbi in brez osmih igralk v primerjavi z junijskima kvalifikacijskima tekmama s Hrvaško za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, bo kvalifikacijski ciklus za Francijo nadaljevala marca prihodnje leto, ko bo odigrala dve tekmi z Islandijo, tretji sklop pa bo na sporedu konec maja in v začetku junija prihodnje leto, ko se bo doma pomerila z Dansko in v gosteh s Češko. Po dveh tekmah ima Danska štiri, Češka tri, Slovenija eno, Islandija pa je brez točk.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so na najboljši možni način odprle dvoboj s Čehinjami. Na krilih razpoložene Tjaše Stanko - v prvem polčasu je dosegla kar devet golov - so imele vse niti v svojih rokah, s poletno predstavo so si že na polovici prvega polčasa priigrale pet golov prednosti (9:4).

Slovenska ekipa je uvodoma delovala kot dobro podmazan stroj in v vseh segmentih igre zasenčila gostujočo. Po petnajstih minutah izjemno dobre igre pa so se v slovenski obrambi začele pojavljati prve razpoke, tudi igra v napadu ni bila več tako tekoča, igralke so se enostavno prehitro odločale za strele iz neizdelanih akcij. Čehinje so izkoristile slovenske težave in se jim v 20. minuti približale na tri gole (11:8), na polovici tekme pa je slovenska prednost znašala zgolj en zadetek (15:14).

Slovenske rokometašice so imele v prvih desetih minutah drugega polčasa Čehinje pod nadzorom in vodile za tri gole (19:16), nato pa naredile številne napake in tekmicam dopustile, da so jih v 43. minuti ujele in izenačile na 21:21.

Po slovenski minuti odmora so Čehinje izpeljale dva nasprotna napada in Slovenkam ušle na dva gola (21:23). A slovenske rokometašice niso obupale, spustile so se v odprt lov za tekmicami in z golom Ane Gros v 56. minuti izenačile na 25:25, le minuto kasneje pa je ostrostrelka francoskega Metza po zadeti sedemmetrovki svoje soigralke ponovno popeljala do vodstva s 26:25. V izjemno razburljivi končnici so slovenske rokometašice - navkljub izključitvi Alje Vrček - z goloma Teje Ferfolje in Tjaše Stanko vselej imele zadetek prednosti, a so tudi Čehinje izkoristile svoje napade. Pol minute pred koncem razburljivega dvoboja je Bregar zahteval minuto odmora, njegove varovanke pa niso izkoristile zadnjega napada in ostalo je pri neodločenem izidu.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko z enajstimi goli, Ana Gros je prispevala osem zadetkov.

Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Na tekmo smo se zelo dobro pripravili in začeli odlično, igrali dobro obrambo 6-0, nato pa se na njihovo 5-1 nismo dovolj kakovostno gibali brez žoge. Naredili smo nekaj neizsiljenih napak, ki so Čehinjam dale krila in tudi vodstvo ob koncu tekme. Veseli me, da smo se v zadnjih minutah, kljub temu, da smo bili v zelo slabem položaju, vrnili v igro, zadeli z igralko manj in tudi povedli, a na koncu se zadnji napad ni iztekel po naših željah. Ta neodločen rezultat je realnost in nismo razočarani."

Tjaša Stanko, rokometašica Slovenije: "V prvem polčasu smo igrali dobro, se veliko gibali v napadu, nismo delali toliko napak in smo dobro realizirali strele, v drugem polčasu pa smo premagali sami sebe. Naredili smo preveč napak, zaradi česar so nas Čehinje dohitele in na koncu iztržile neodločen izid."

Galerija
Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike