GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 28.09.2017 15:58:38

Zorman, Bombač in Janc garancija za spektakel v Zlatorogu

Profimedia
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so nastope v elitni skupini evropske lige prvakov začeli z dvema porazoma. Na prvi domači tekmi so morali priznati premoč madžarskemu Veszpremu in v gosteh danskemu Aalborgu, v soboto pa bodo v svojem Zlatorogu ob 19. uri gostili slovensko obarvano poljsko ekipo Vive Kielce.

Barve tega imenitnega poljskega kluba zastopajo kar trije slovenski rokometaši. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Uroš Zorman je na Poljskem že šest let, Dean Bombač od lani, letos poleti pa je lanskega zmagovalca lige prvakov okrepil tudi dragulj slovenskega rokometa Blaž Janc. Na minulih šestih tekmah je celjska ekipa kar petkrat premagala poljsko zasedbo, nazadnje februarja letos, ko je v Zlatorogu slavila s 34:33.

"Ne vem, kako naj pripravim taktiko, saj lahko trener poljske ekipe Talant Dušebajev pokliče svojega sina Danija in ga vpraša o naših pripravah za tekmo," je uvodoma v šali dejal celjski strateg Branko Tamše in nato veliko bolj resno dodal: "Poljska ekipa je v primerjavi z minulo sezono, ko je v Zlatorogu izgubila, še osvežena. Gre za izjemno močno zasedbo, ki premore dve enakovredni postavi, vsaka od njih pa lahko igra po petnajst minut. Edina izjema tu je španski krožni napadalec Julen Aguinagalde, ki igra ves čas, a večinoma le v napadu. V prvem krogu je malce presenetljivo izgubila z Brestom, a nato v drugem krogu prepričljivo premagala Kiel in pokazala za kakšno ekipo gre, saj je zelo hitro popolnoma zamenjala sistem igre. Na takšne tekmece se težko pripraviš, na letošnjih treh tekmah z nami, Brestom in Kielom so prikazali tri različne načine igre."

"Zavedam se, da bo tekma naporna in težka, a vsi ta izziv željno pričakujemo in napovedujemo borbo na igrišču. Imamo nekaj svojih težav, ki jih odpravljamo. V tekmah proti takšnim dobrim nasprotnikom je že pet minut slabe igre lahko usodnih in delati moramo na tem, da dobro igro raztegnemo skozi celotno tekmo. Ko nam bo uspelo optimalnih šestdeset minut, potem lahko tu padejo tudi najmočnejše ekipe v Evropi," je dodal Tamše.



"Mi se moramo držati dogovorov in taktike, ki se je dogovorimo na treningih ter nato igrati na polno. Vemo za kakšnega nasprotnika gre. Ima odlično zapolnjena vsa igralska mesta, v njihovih vrstah so sami zvezdniki, zato moramo tekmo odigrati maksimalno borbeno in srčno, saj lahko tako nadoknadimo razlike. Pokazali smo že, da smo tega sposobni in lahko tako premagamo velike ekipe. Seveda bi bilo lepo ponoviti lansko zgodbo, kar pa bo precej lažje, če bomo imeli glasno in številčno podporo s tribun, zato vabim vse gledalce, da se nam pridružijo in nam pomagajo v Zlatorogu. Mi bomo vsekakor poizkušali prikazati naš maksimum, storiti čim manj tehničnih napak, ki so nam že odnesle nekaj točk in se na koncu veseliti," je pred tekmo dejal trenutno prvi strelec lige prvakov Žiga Mlakar.

"Na njihovo igro bomo morali odgovoriti z našo še hitrejšo predstavo. V obrambi bomo morali biti čvrsti ter tako pomagati vratarjem do čim več obramb. Kot posledica teh moramo nato tekoče povezati in zaključevati (pol)protinapade. Pozorni moramo biti na takoimenovano 'šah igro' v napadu poljske ekipe in zajeziti njeno igro," je dodal slovenski reprezentant in krilni igralec Celja Tilen Kodrin.

V nedeljo bodo tretjo tekmo v malce manj kakovostni skupini C igrali tudi rokometaši velenjskega Gorenja. Po zmagah nad španskim Ademarjem iz Leona ter romunskim Dinamom iz Bukarešte bodo v svoji Rdeči dvorani ob 17. uri gostili tekmece iz danskega Skjerna, ki imajo po uvodnih dveh tekmah ravno tako 100-odstotni izkupiček. Na prvi tekmi so premagali Dinamo iz Bukarešte, na drugi pa norveški Elverum, kjer igra Slovenec Tine Poklar.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike