favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
0 29.01.2017 09:38:20

Hrvaški mediji po porazu s Slovenijo ostri kot britev: Postali smo narod ...

Reuters
V Sloveniji in na Hrvaškem zelo odmeva sinočnja tekma za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji, ki jo je na koncu po preobratu dobila Slovenija, ki se je vrnila iz izgubljenega položaja. Naši južni sosedi so sodeč po medijskih poročanjih v šoku, saj so imeli tekmo dobljeno, doma pa slovenski mediji slavijo nove rokometne junake.

Hrvaški portal 24sata je postregel z naslovom: "ŠOK V PARIZU:: Kavboji imeli bron v žepu, pa so izginili." Nadaljevali so z besedami: "Slovenija je premagala Hrvaško z 31:30 za svojo prvo medaljo v zgodovini. Hrvaška je igrala čudežno, vodila je za osem, a nato v zadnjih 20 minutah 'izginila'. Poklonili smo Slovencem bron."

Index.hr je bil do igralcev še bolj kritičen. Enega od člankov o tekmi je naslovil kar z "Postali smo narod luzerjev". Pred tem je zapisal: "Tragičen poraz. Hrvaška je razpadla in ostala brez medalje, Slovenci slavijo senzacijo."

Sportske novosti so objavile naslov: "Neverjetni poraz Hrvaške! Zakockali osem golov prednosti in poklonili Slovencem bron. Šok in nezaupanje na klopi, igralci v solzah." Spraševali so se, ali je možno v zadnjih 20 minutah iz rok izpustiti prednost osmih golov.

Nekdanji odlični hrvaški reprezentant Goran Šprem je v studiu televizije RTL sinoči menil: "Nismo več igrali, mislim, da nismo imeli treh pravih strelov v zadnjih 10 minutah. Ob polčasu smo si rekli - to je konec, tega ne moremo več izgubiti. Zmanjkal nam je en gol, da prelomimo tekmo. Ostal sem brez besed."


Še en nekdanji hrvaški reprezentant Mirza Džomba se je spraševal: "Šok. Danes se nam je vrnilo, kar smo dobili na Poljskem. To se nam je zgodilo danes. Izgubili smo brez izstreljenega naboja. Nihče ne razume, ne mi, ne igralci, ne selektor, ne javnost. Nismo padli v črno luknjo, ugasnili smo. Osem golov razlike - kdo je to zmožen izgubiti?"

Prav vsi hrvaški mediji pa so si bili enotni: hrvaško klop mora zapustiti selektor Željko Babić, pa tudi koordinator reprezentance, nekdanji vrhunski igralec Ivano Balić. Vodstvo hrvaške zveze bo v Babićevi usodi razpravljalo v torek, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Čestitke so prek družbenih omrežij poslali tudi slovenski politiki: Predsednik Slovenije Borut Pahor je tvitnil: "Čestitam rokometnim junakom. Vrhunska vrnitev iz izgubljenega položaja. Izjemno." Premier Miro Cerar je zapisal: "Slovenci smo, ne jamramo, ampak zmagujemo! Čestitam, bravo naši!!!"

Znani tviteraš Taksist Ibro tokrat ni bil tako gostobeseden, objavil je: "Bron(hi) je naš!" Primorski reper Smaal Tokk je zapisal: "Prow uno za infarktt! Če se nebi bali plinske napeljave u Šmpetrski bolnci."

Na obe reprezentanci je bil ponosen biatlonec Jakov Fak, ki je na Facebooku objavil: "Hudo hudo kakšna tekma, čestitke za izjemno borbo, to je šport ! Bravo Hrvatska, bravo Slovenija."

Članki iz rubrike