volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
3 29.01.2017 08:09:38

Misli slovenskih junakov po epskem slavju: Bila je katastrofa, potem pa ...

Grega Wernig
Slovenski rokometaši so po zgodovinskem preobratu v Parizu navdušeni težko izbirali besede.

"Presrečen sem zaradi kolajne. Vse skupaj bo treba prespati in ponovno podoživeti, da bom sploh razumel vse skupaj," je povedal Jure Dolenec, Urban Lesjak je pristavil: "Zmagali smo, ker smo verjeli v zmago. Med polčasom smo v garderobi le ponavljali, da ne smemo vreči puške v koruzo in priložnosti za zmago v nič. Zadnjih petnajst minut naše dobre igre je zadostovalo za bronasto kolajno, Hrvati so bili enostavno preveč utrujeni po dveh zahtevnih tekmah v dveh dneh."

Tudi Marko Bezjak navdušenja kakopak ni skrival: "Nora tekma, nora zmaga. Mi smo verjeli, da lahko osvojimo bronasto kolajno. Prepričan sem, da je celotna Slovenija videla, da smo na igrišču pustili srce in da smo si zaslužili kolajno. Naj se Slovenija malo poveseli, mi se bomo kar precej."

Darko Cingesar se je v času slavja spomnil na lanski finale lige prvakov: "To je neverjetno, z besedami ni mogoče opisati tega občutka. Uspela nam je velika vrnitev, na las podobna lanskemu finalu lige prvakov med Kielcami in Veszpremom. To je za zgodovino, predvsem za našo reprezentanco, hvala in čestitke soigralcem."


Borut Mačkovšek je priznal, na kaj je pomislil 20 minut pred koncem dvoboja. "Prvi polčas je bila katastrofa, igrali smo zares slabo. Še v 40. minuti sem mislil, da se bo ponovila Španija, a prišlo je obdobje naše dobre igre in z njo tudi velika kolajna," je dejal bombarder iz Izole, Blaž Janc je govoril o ponosu: "V tem trenutku ne verjamem, da smo osvojili bronasto kolajno. Težko je najti primerne besede ob tej neverjetni zmagi. lahko le rečem, da sem ponosen na svoje soigralce in celoten strokoven štab."

Članki iz rubrike