kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 21.01.2016 12:33:39

Tja z letalom, domov z avtobusom

Grega Wernig
Dan po bolečem porazu slovenskih rokometašev z Nemci in hitrem slovesu od evropskega prvenstva na Poljskem ni prinesel nič novega, tudi namigov o morebitnih spremembah znotraj reprezentance ne.

Selektor Veselin Vujović je tudi nekoliko omilil svoje sredine izjave po dvoboju z Nemci in ponovil, da potrebuje čas za podrobno analizo.
Vroclavski hotel Mercure je bil v minulem tednu bivališče slovenskih rokometašev v Šleziji, v dopoldanskih urah pa tudi prizorišče zadnje novinarske konference pred vrnitvijo v domovino. Ta bo za slovenske rokometaše kar zahtevno, zavoljo težav z letalskimi rezervacijami, ki bi se sprostile šele v petek, se je vodstvo odločilo, da se reprezentanca danes vrne kar z avtobusom.
Vujović in kapetan Uroš Zorman tudi po prespani noči nista povedala nič otipljivega po hitrem izpadu iz skupinskega dela v Vroclavu, kjer so slovenski rokometaši na treh tekmah osvojili le točko proti Špancem ter izgubili s Švedi in Nemci.


"Dejstvo je, da smo vsi razočarani in žalostni. Pred evropskim prvenstvom smo vedeli, da igramo v zahtevni skupini, a v Vroclav smo prišli z določenimi cilji, ki pa jih nismo izpolnili. V teh trenutkih gredo besede težko iz ust, verjemite pa mi, da je najtežje samim igralcem. Močno upam, da bo v bodoče boljše," je dejal Zorman.
Po dvoboju z Nemčijo je slovenske rokometaše v garderobi obiskal tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije in prvi mož Gorenja Franjo Bobinac, z Vujovićem pa ni opravil posamičnega pogovora, kar je potrdil tudi Črnogorec na slovenski klopi.
"Predsednik zveze je takoj po tekmi v maniri velikega gospoda obiskal igralce, jim čestital za borbeno predstavo in jim dejal, da naj navkljub porazu dvignejo glave. V bližnji prihodnosti oziroma takoj po končanem evropskem prvenstvu se bom sestal s predsednikom in drugimi vodilnimi osebami na rokometni zvezi ter bomo naredili podrobno nadaljnjo strategijo za dobrobit slovenske reprezentance, pri tem pa bomo predvsem morali biti zelo realni," je v zvezi s tem dejal Vujović.

Članki iz rubrike