volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sru
sru
0 20.01.2016 20:15:39

Vid Kavtičnik: 21 golov je premalo za zmago nad Nemčijo

Nikola Miljković
Slovenski reprezentanti bodo po porazu z Nemci že po prvem delu evropskega prvenstva napakirali kovčke in se vrnili v domovino.

"Igrali smo slabo, brez pravega naboja. Že v uvodnem delu tekme smo izgubili nadzor nad Nemci in vseskozi zaostajali, odpovedali so tudi moji varovanci," je bil po izgubljeni tekmi z Nemci, ki je odločala o napredovanju, razočaran selektor Veselin Vujović.

"Na začetku smo navzlic določenim vrzelim imeli možnosti za zmago, v nadaljevanju pa so Nemci kaznovali vsako našo napako. Izgubili smo niti naše igre, do konca nismo uspeli dohiteti tekmecev. Odhajamo domov razočarani, a moramo iti naprej," je povedal Luka Žvižej, ki se tokrat sploh ni vpisal med strelce.



"Obramba je bila na zadovoljivi ravni, enostavno nismo našli ustreznih rešitev v napadu. Dosegli smo 21 golov, kar je premalo za zmago nad nemško ekipo. Čez celoten turnir so nas pestile težave v napadu, na nobeni tekmi nismo zabili več kot 25 golov. Delati bo potrebno naprej, našo obrambo smo dvignili na določeno raven, v prihodnosti moramo še napad," je dejal najboljši strelec Slovenije na srečanju Vid Kavtičnik, dosegel je šest zadetkov.

Seveda je bil precej drugačne volje nemški selektor Dagur Sigurdsson: "Vesel sem današnje zmage nad Slovenijo in napredovanja v drugi del. Odločila je naša dobra obramba, ta je bila vseskozi na visoki ravni in je nagnila tehtnico na našo stran, prav tako medsebojno zaupanje, ki ga je v moji ekipi na pretek."

Članki iz rubrike