Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
25.10.2024 17:15:26
Deli članek:

‘Marija, sedmica’, ena prijetna formalnost in dokončanje dela

alesfevzer.com

Pred slovenskimi predstavniki v pokalu EHF so domače povratne tekme 2. kroga tekmovanja. Celjani bodo v nedeljo ob 17. uri proti Gračanici gradili na osmih zadetkih prednosti, Novomeščane v soboto ob 18.00 čaka branjenje dveh golov zaloge proti Metaloplastiki, najtežje delo pa je pred Ormožani, ki bodo v istem sobotnem terminu lovili sedem zadetkov zaostanka proti Borcu.

“Tisti starejši se še vedno spomnimo reklame za loto: ‘Marija, sedmica!’ Tisti mlajši pa pravljice: "Nekega dne, se za sedmimi gorami, sedmimi vodami, sedmimi travniki, sedmimi oceani in sedmimi puščavami, zbudi zmaj'. V nedeljo zjutraj bomo izvedeli v kakšno jutro se bo zbudil ormoški zmaj,“ so na svojem facebook profilu povratno tekmo z banjaluškim tekmecem slikovito napovedali pri ormoškem Jeruzalemu. Na Hardeku, ki bo v soboto od 18. ure naprej pokal po šivih, verjamejo v preobrat, potem ko so izbranci Saše Prapotnika v Banjaluki kljub odlični podpori ormoških privržencev s tribun izgubili z 20:26.

Vanje verjame tudi slovenski selektor Uroš Zorman, ki si je v letošnji sezoni pokala EHF zaželel povsem slovenskega finala. Dolgoletni udeleženec lige prvakov Celje Pivovarna Laško je vsekakor resen kandidat za to, 3. krog tekmovanja ima že na pladnju. Zato bodo Celjani povratno tekmo z Gračanico izkoristili za še dodatno uigravanje, gradnjo ekipnega duha, zmagovalne miselnosti in, kot je razmišljal Gal Gaberšek, verjetno tudi za nabiranje izkušenj (naj)mlajših igralcev. “Želimo si nadaljevati serijo neporaženosti, saj z njo pridobivamo na samozavesti in rastemo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. V ekipi imamo odlično vzdušje, zaupamo drug drugemu, kar se pozna tudi na igrišču. Tudi tam delujemo homogeni, hkrati pa povsem mirni. In mirni smo tudi pred nedeljsko tekmo z Gračanico, imamo lepo prednost, ki jo moramo z domačo zmago nadgraditi. Za nami sta dva super meseca in naša dolžnost je, da jih zaključimo zmagovito,” je v izjavi za javnost povedal celjski krožni napadalec Jesus Hurtado Vergara.

Z opravljenim delom na prvi tekmi v Šabcu so lahko zadovoljni tudi rokometaši Krke, a v Novem mestu ga bo treba še dokončati. Proti Metaloplastiki so namreč v drugem polčasu zapravili sedem od devetih zadetkov prednosti, tako da bodo v Marofu v soboto ob 18. uri začeli s popotnico dveh golov zaloge. “Pred tekmo bi podpisali tak izid, po prvem polčasu seveda ne. Pričakujemo zelo čvrsto tekmo, Metaloplastika bo prišla zelo zagrižena in željna zmage, mi pa tudi, zato bo zagotovo napeto,” je napovedal Jernej Avsec in si zaželel polne tribune v Marofu.