Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
18.09.2024 13:25:57
Deli članek:

Je Zorman ‘vrgel trnek’ na še enega slovenskega reprezentanta iz najmočnejše lige? Plus

alesfevzer.com
Stefan Žabić (prvi z leve) in Nebojša Bojić (drugi z leve) sta soigralca pri Slovanu, se jima morda v prihodnosti pridruži še Tilen Strmljan (četrti z leve)?

Šušlja se, da naj bi se Slovan (znova) zanimal za odličnega organizatorja igre, ki je tudi v ligi prvakov že dokazal, da gre za zunajserijskega rokometaša.

Ni skrivnost, da so si na Kodeljevem že poleti prizadevali v svoje vrste zvabiti Tilna Strmljana. Rokometaša, ki ga Uroš Zorman zelo ceni, kar potrjuje tudi dejstvo, da si ga je pred leti ob svojem prihodu na klop Trima močno želel pripeljati že v Trebnje, skoraj uspel, a se je takratni rokometaš ribniškega Rika ‘pet pred dvanajsto’ odločil za selitev v Celje. Kar se je danes 28-letnemu ‘plejmejkerju’ sicer obrestovalo, saj si je z odličnimi igrami v predlanski sezoni lige prvakov in seveda tudi domačih tekmovanjih, kjer je v navezi z Aleksom Vlahom pivovarje pripeljal do slovenskega prestola, priigral prestop v najmočnejšo ligo Evrope.

A v nemškem Hannovru priljubljeni Strmi ne igra toliko, kot bi si želel. Niti približno. Vsaj ne v bundesligi, ki jo je letos zaradi prevelike konkurence v moštvu začel celo na tribuni, čeprav je v lanski sezoni v evropski ligi tudi v dresu svojega nemškega delodajalca pokazal, za kako kakovostnega rokometaša gre. Marianu Michalcziku je trener Christian Prokop dal dirigentsko palico na organizatorskem položaju, Jonathana Edvardssona je postavil za njegovega namestnika, ''tako da okrepitev izpred leta dni Tilen Strmljan sploh ni dobila mesta v ekipi“, kot so ugotovili tudi nemški mediji. “Sam se ne bi mogel odločiti, koga bi postavil na igrišče,” je za tamkajšnji lokalni medij razmišljal športni direktor Hannovra Sven-Sören Christophersen in pristavil: “Ampak Tilen je odločitev sprejel zelo profesionalno.”

Situacijo po nekaterih informacijah, ki so nam prišle na uho, spremljajo v Ljubljani, kjer bodo očitno naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi Slovan že v prvi sezoni tega novega ambicioznega projekta pripeljali na slovenski prestol.