Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
18.09.2024 11:48:28
Deli članek:

Slo Rocky med 50 'težkači' na svetu

FNC

Primorski borec mešanih borilnih veščin Miran Fabjan, ki se je po osmih letih spet vrnil v kletko, je pred kratkim z zmago v polni puljski areni proti Yorganu De Castru iz Kapverdskih otokov, ki ga je nokavtiral že v prvi rundi, na lestvici verzije FNC pridobil kar 102 mesti.

Le redko kateri borec se lahko pohvali s takšnim tekmovalnim in komercialnim uspehom, kot ga je v tako kratkem času dosegel Slo Rocky, kot je vzdevek 39-letnega Fabjana. V organizaciji FNC je trenutno glavna zvezda, posebej po zadnjem nokavtu proti nekdanjemu borcu v najbolj cenjeni verziji UFC. Uspeh je še vrednejši zaradi dejstva, da je za tekmeca izvedel šele v zadnjem trenutku, potem ko je prvotni tekmec Ivan Vitasović, na katerega se je pripravljal, borbo v zadnjem trenutku odpovedal zaradi poškodbe.



Ilke pada kot klada

S to zmago je Miran na lestvici FNC pridobil kar 102 mesti in je zdaj na 47. mestu. Dvoboj v Puli si je ogledal tudi Fabjanov naslednji nasprotnik, srbski as Aleksandar Ilić – Joker, s katerim se bosta v kletki spoprijela 23. novembra v zagrebški Areni. "Všeč mi je, da je Fabjan zmagal, a De Castro je zelo slab borec. Fabjanu se, po tem kar sem videl danes, v Zagrebu ne piše nič dobrega," je Ilke, kot ga kličejo sporočil Slovencu, ki mu je v svojem slogu odvrnil: "Ilke pada kot klada."



Po zmagi nad De Castrom je Miran pogled usmeril tudi proti elitni organizaciji UFC. "Prej ali slej bo prišel plešasti Dana White (predsednik UFC), poklical me bo, jaz bom šel tja in naredil kaos. Dokler pa ne pride Dana White in pomaha s kuvertico, se bom boril v FNC," je na to temo pristavil Slo Rocky.