Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

ru
ru
1 25.05.2024 22:07:03

Velenjčani državni rokometni prvaki - zasluženo

alesfevzer.com
Rokometaši Velenja so morali na tekmi zadnje kroga osvojiti vsaj točko, da bi postali državni prvaki. In cilj so dosegli zelo zanesljivo.

Gorenje Velenje - Jeruzalem Ormož 31:26 (20:10)
Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev 1250, sodnika: Humek, Škvarč.
Gorenje: Skok, Taletović, Haseljić 1, Pipp, Velić 3, Maričić, Drobež 1, Tatar 1, Sokolič 9 (4), Verdinek 8, Šiško 4, Jezernik, Tajnik, Slatinek Jovičič 3, Predović, Hriberšek 1.
Jeruzalem Ormož: Balent, Zemljič, Munda 5, Sok 2 (1), Vincek, Žuran, Hebar, Hebar 4 (2), Šulek, Pungartnik 7, Krabonja 1, Kolmančič, Jerenec 7.
Sedemmetrovke: Gorenje 4 (4), Jeruzalem Ormož 5 (3).
Izključitve: Gorenje 8, Jeruzalem Ormož 8 minut.
Rdeči karton: /.

Velenjčani pred odločilno tekmo ničesar niso prepuščali naključju. Tekma sezone, kot so jo poimenovali, je prinesla več kot dovolj motivacije za lov na peti naslov prvaka. Gorenje je v obračunu z Ormožani hitro prevzelo pobudo in bilo večji del tekme v zanesljivi prednosti. Ta je bila dovolj za novi točki, ki sta zagotovili neulovljivo prednost pred prvim zasledovalcem z lestvice, trebanjskim Trimom. Jeruzalem pa je s porazom ostal brez četrtega mesta, ki še vodi v evropska tekmovanja.
Velenjski rokometaši so v prvem polčasu po desetih minutah že vodili za štiri gole, prednost pa je še kar naraščala in v 20. minuti znašala že deset golov, najvišja v tem delu igre pa je bila pri 20:7. Na polčas sta ekipi šli ob desetih golih razlike.
Druge pol ure je bilo tako bolj ali manj formalnost, v kateri se gosti niso posebej približali, izbranci Zorana Jovičića so brez težav nadzorovali potek tekme, le ob koncu so pričakovano popustili in Ormožane spustili malce bližje.
Tilen Sokolič in Matic Verdinek sta izstopala pri Velenjčanih z devetimi oziroma osmimi goli, pri Ormožu sta jih Filip Jerenec in Gašper Pungartnik dosegla po sedem.

Riko Ribnica - Trimo Trebnje 27:28 (15:15)
Ribnica - Športna dvorana ŠCR, gledalcev 300, sodnika: Backović, Palačković.
Riko Ribnica: Braunović 1, Pogorelec, Planinšek 2, Mihelič 1, Gorenc 1, Žagar 3, Pirnat, Zbačnik 1, Skol 1, Klarič 1, Cimerman 6, Đekić 5, Knavs 4 (3), Klun, Nosan, Hrastnik 1.
Trimo Trebnje: D. Smolič, Slatinek Jovičič, Višček 3, Didovič 2, Jurečič 8 (4), Čudić, Kotar, Potočnik, Udovič 2, Grmšek 5, A. Smolič, Grbić 3, Cingesar 2, Ćorsović 1, Herceg.
Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (3), Trimo Trebnje 5 (4).
Izključitve: Riko Ribnica 10, Trimo Trebnje 8 minut.
Rdeči karton: /.
Rokometaši Trima Trebnjega so zgodovinsko sezono končali z zmago v Ribnici. Državno prvenstvo so končali na drugem mestu s točko manj kot prvak Gorenje Velenje, v klubske vitrine pa so v začetku aprila postavili prvo lovoriko v klubski zgodovini, slovenski pokal.
Riko Ribnica je sezono sklenila na šestem mestu (14-2-10), na zadnji domači tekmi pa sta se od ribniškega dresa poslovila Mark Klarič in Mitja Nosan, ki sta skupaj za Ribnico odigrala več kot 700 tekem.
Ribničani so imeli priložnost, da bi sezono končali z zmago, vendar so preslabo odigrali napad v zadnji minuti. Za kazen so na drugi strani gostje zadeli za končni rezultat 28:27. Strelec zmagovitega zadetka je bil Darko Cingesar pet sekund pred iztekom časa.
Pri domačih sta največ golov dosegel Brin Cimerman (6) in Jaka Đekić (5), pri gostih pa je z osmimi izstopal Jan Jurečič.

Članki iz rubrike