severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

STA
STA
0 25.05.2024 21:06:34

Leclerc s prvega mesta začenja domačo dirko formule 1 v Monaku

Profimedia
Voznik Ferrarija Charles Leclerc si je zagotovil prvo mesto na startni črti na nedeljski tekmi za veliko nagrado Monaka. V svoji domovini je šestindvajsetletnik premagal Oscarja Piastrija v McLarnu z najhitrejšim krogom kvalifikacij formule 1 v času 1:10,270 minute. Carlos Sainz je z drugim Ferrarijem zasedel tretje mesto.

Svetovni prvak in lanski zmagovalec dirke v kneževini Max Verstappen se je moral zadovoljiti s šestim mestom v Red Bullu z zaostankom skoraj treh desetink sekunde.

Za Monačana Leclerca je to že tretji "pole position" v mestu, v katerem se je rodil. Vendar tega v preteklosti ni izkoristil, zaenkrat je svetovni podprvak 2022 še brez zmage ali stopničk na eni najbolj tradicionalnih prizorišč v koledarju dirk.



Prvi startni položaj je v Monaku še posebej pomemben, saj so prehitevalni manevri na ozkem asfaltnem pasu na Azurni obali zelo težki.

Pred osmo dirko SP sezone, ki bo v nedeljo ob 15. uri, Verstappen vodi v seštevku prvenstva s 161 točkami pred Leclercom (113) in Sergiom Perezom (107). Verstappen je lani in leta 2021 zmagal na tej zahtevni ulični dirki, Perez pa leta 2022.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike