901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ru/EkipaSN
ru/EkipaSN
1 06.04.2024 08:27:56

Bo zvezdnik slovenske lige zapustil aktualnega prvaka?! Govorice ga selijo v …

alesfevzer.com
Na prestopni tržnici se dogaja.

Ne, če, vprašanje je samo še, kdaj bo Mitja Janc šel po poti brata Blaža, Aleksa Vlaha, Mihe Zarabca, Domna Makuca, Roka Ovnička in drugih »izvoznih artiklov« iz Celja k večjemu, močnejšemu, bogatejšemu klubu iz tujine. V Zlatorogu si, kot so v začetku prejšnjega tedna poročali kolegi z Ekipe SN, prizadevajo, da bi ga za mastno odškodnino prodali že po tej sezoni, drugi strelec lige prvakov pa ima, kot se govori, drugačne načrte. Se bo leta 2025 pridružil Zarabcu in skorajšnjemu prišleku na Poljsko Petru Šišku pri Wisli Plock?

Izvrstni organizator igre z »ubijalskim instinktom«, ki je včeraj praznoval 21. rojstni dan, je svetla točka letošnje celjske sezone za pozabo. Ko mu je Alem Toskić tudi po sili razmer – ker klub po prodaji Aleksa Vlaha ni uspel prepričati Tilna Strmljana o podaljšanju pogodbe – preteklo jesen dal v roke dirigentsko palico in vsa pripadajoča pooblastila na velikem odru, je Mitja Janc, lačen dokazovanja in uspeha, priložnost zagrabil z obema rokama. Najbrž si nihče, še Toske ne, ni predstavljal, da bo(mo) priča takšni eksploziji. Kot Vlah sezono pred njim in starejši brat Blaž pred leti je med evropsko elito paral mreže nasprotnikov, kot da so pionirčki, in ne vsi po vrsti favoriti v dvobojih s slovenskimi prvaki. S 87 zadetki oziroma enim manj, kot jih je v lanski sezoni za Celje dosegel najboljši strelec predtekmovanja lige prvakov Aleks Vlah, je Mitja Janc na letošnji lestvici strelcev zaostal le za danskim strojem za gole Emilom Madsnom.

Kot so naši kolegi neuradno izvedeli iz dveh različnih (verodostojnih) virov, se veliko dogaja predvsem na relaciji Mitja Janc-Wisla Plock. Poljski velikan, katerega igro v tej sezoni organizira Miha Zarabec, ki je po prihodu iz Kiela podpisal pogodbo do poletja 2026, naj bi si obetavnega Slovenca močno želel pripeljati v svoje vrste.

Janc je za Ekipo SN pred časom govoril, da je odločen ostati v celjski ekipi tudi v prihodnji sezoni. Kar bi seveda pomenilo, da bi poleti 2025, ko se mu pogodba s Celjem Pivovarno Laško izteče, lahko po mili volji izbral svoj naslednji klub, slovenski velikan pa bi seveda ostal brez načrtovane odškodnine. Škarje in platno ima z veljavno pogodbo v žepu v rokah igralec. Celjski klub ga brez njegove privolitve ne more prodati nikamor, če se (je) Janc res dogovori(l) z Wislo ali katerimkoli drugim klubom za sklenitev sodelovanja začenši z letom 2025, kar v skladu s pravili v rokometu (v nasprotju z nogometom) lahko stori že danes, jutri, včeraj oziroma kadarkoli, bo to šah-mat.

V tem primeru bi Mitja Janc precej verjetno igral v Celju tudi v prihodnji sezoni, kar bi celjski trener – trenutno je to Klemen Luzar – z veseljem požegnal. Bila bi to tudi odlična novica za celjske tekmovalne ambicije, saj bi bila z Jancem na igrišču vrnitev na slovenski prestol neprimerno bolj realno dosegljiva kot ob njegovem morebitnem odhodu. Drugo vprašanje pa je, kako bi takšen razplet prenesla celjska blagajna … Rešitev, ki bi najbrž zadovoljila tako klub kot igralca, bi bržkone bil dogovor Celja in Wisle za Jančev predčasen odhod na Poljsko v zameno za odškodnino, ali se kaj dogaja v tej smeri, pa zaenkrat ni znano.

mitja janc
Mitja Janc

Značke: mitja-janc, celje, wisla

Članki iz rubrike