profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 05.04.2024 19:57:38

Nova priložnost za mlade voznike, predvsem za Cerjaka

Mladi Krčan Sven Cerjak se razvija v odličnega dirkača, tokrat bo na domači dirki v Krškem med favoriti za stopničke.
psno
V nedeljo popoldne ob dveh začetek nove spidvej sezone pri nas. Tradicionalno se bo začelo v Krškem na stadionu Matije Gubca. Otvoritev bodo naredili mladi vozniki s Svenom Cerjakom na čelu.

V deželo prihajajo toplejši dnevi in vse več športa je na prostem. Aktivni so tudi v spidveju, ki je med člani malce v upadanju. Zato pa nam veliko upanja ponujajo mladi upi, ki jih je v tem športu vse več. Predvsem nam veliko optimizma vlivajo mladi v starosti do petnajst let. Tu je predvsem v ospredju Krčan Sven Cerjak, ki bo letos napadal preboj med najboljšo peterico na svetu, lani je bil šesti. Z obema kolegoma, Zorkom in Bračkom, bodo skušali storiti še korak višje (lani so bili ekipno peti).



V zadnji sezoni se je AMD Krško močno posvetil tekmovanjem med mladimi do 15 let in pripravil kar nekaj dirk. Podobno bo tudi letos, čeprav bodo na svoje prišli tudi člani. V zadnjih letih Krčani dobro sodelujejo s klubi in spidvejem na Češkem. Ob koncu zadnje sezone so prišli tudi na idejo, da bi mladim voznikom do 15 let, ki vozijo na 250 kubičnih motorjih, omogočili še kakšne dodatne dirke, ker jih zelo potrebujejo. Zato je prišlo do dogovora, da organizirajo dirke skupnega DP Slovenije in Češke za te voznike. Zavedajo se, da bo to odlična motivacija za tiste, ki so začeli z ukvarjanjem s tem atraktivnim športom.



Prva dirka bo tako v nedeljo ob dveh popoldne v Krškem. Seveda bo dve uri prej še uradni trening za vso šestnajsterico mladih voznikov na stadionu Matije Gubca. Dirka se bo vozila kot skupna dirka za odprto DP Češke in Slovenije. Na listi bodo trenutno trije naši vozniki. Verjetno se jim bo med sezono pridružil še kdo izmed naslednikov. Prvo ime je seveda naš prvi voznik, šesti v tej konkurenci na svetu, Sven Cerjak, ki cilja na zmagovalne stopničke. Vozil bo še en domači voznik, Gregor Zorko. Poleg njiju bo nastopil še Tilen Bračko, mladi up AMTK Ljubljane. Oba si želita čim boljših predstav, ki bi jima lahko prinesla zelo solidno uvrstitev. Vozili bodo še štirje Čehi. Startno listo bodo izpopolnili še nekateri drugi vozniki iz cele Evrope, med njimi trije Poljaki in dva Italijana. Na startu bodo tudi mladi Anglež ter Danec in Nemec, ki so že tudi znanci našega Krškega. Med te še posebej spada tudi Madžar Zoltan Lovas, ki je partner naših mladeničev že nekaj sezon.



Glede na to, da so lani mladi vozniki že večkrat navdušili naše navijače v Krškem, še posebej pred samim letom, ko je bila na sporedu ekipna dirka, upravičeno lahko pričakujemo, da jih bodo tudi tokrat v velikem številu podprli in jih bodrili.

Žagarju povabilo za Goričan

Zelo svežo novico smo dobili iz Hrvaške. Tamkajšnji spidvej klub UNIA Goričan, ki je 27. aprila organizator prve letošnje GP dirke za VN Hrvaške, je sporočil, da bo kot že minuli dve leti tudi letos posebno povabilo podelil slovenskemu asu Mateju Žagarju. Status prve rezerve bo imel slovenski prvak Matic Ivačič, sicer član ST Lendava. Druga rezerva pa bo mladi Nemec Marius Hillebrand, ki sicer brani barve kluba Landshut.



Galerija

Članki iz rubrike