profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ru/povzeto po EkipaSN
ru/povzeto po EkipaSN
1 28.02.2024 16:52:35

Odmevna okrepitev v Celju! Dres s tem priimkom bo med celjskimi navijači spet priljubljen!

alesfevzer.com
Pomembna kadrovska novica za naslednjo sezono.

Kot so kolegi s tiskane Ekipe SN poročali prejšnji teden, v petkovi številki, naj bi se v celjskem klubu dogovorili za zanimivo okrepitev za naslednjo sezono. Iz Kopra se bo v Celje po neuradnih, a zanesljivih informacijah preselil Andraž Makuc. Zveni priimek znano?

Gre za mlajšega brata trenutno poškodovanega zvezdnika Barcelone in slovenske reprezentance Domna Makuca. Tako bodo, če se v celjskem klubu med neusmiljenim zategovanjem pasu vseeno uspejo upreti ponudbam za svoj najbolj vroč artikel na tržnici Mitjo Janca, ki ali so ali še bodo prišle na Opekarniško 15, dres Celja v prihodnji sezoni nosili kar trije mlajši bratje asov največjih klubov Evrope, ki so se med zvezde izstrelili prav iz Zlatoroga. Bratcema Gašperja Marguča in Blaža Janca se bo torej pridružil mlajši brat Domna Makuca!

Danes 21-letni organizator igre, ki se odlično znajde tudi na levokrilnem položaju, po izgubljeni lanski sezoni zaradi dolgoročne bolniške odsotnosti po hudi poškodbi kolena v letošnji blesti. Sploh v zadnjih krogih je vroč; spomladi je k štirim koprskim zmagam prispeval 36 zadetkov, bil gonilna sila Primorcev, ki bodo ta konec tedna v Bonifiki odkrito izzvali Celjane za dve točki. Že po zmagi nad ribniškim Rikom, h kateri je priljubljeni Maki pristavil 11 'komadov', so naši kolegi v Ekipi SN zapisali, da jih ne bi presenetilo, če bi ga v prihodnji sezoni gledali v celjskem dresu. Za Celje je bil v danih okoliščinah, ko si očitno ne more privoščiti igralcev, kot je Vid Miklavec iz Trima ali Jernej Drobež iz Gorenja, kaj šele odmevnih okrepitev iz tujine, klic v Koper edini logičen. Veliko dela je še pred njim, da bi svojo pot po bratovih stopinjah nadaljeval tudi po epizodi v Celju, a Andraž Makuc vsekakor je material, s katerim bo Alem Toskić v prihodnji sezoni lahko delal.

Po vsestranskem Madžaru Alexu Bognarju iz Ferencvarosa, ki se kot riba v vodi znajde tako na levem kot srednjem zunanjem položaju, bo sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Simona Makuca in brat aktualnega, žal huje poškodovanega Domna, druga celjska okrepitev za prihodnjo sezono. Verjetno ne zadnja, bržkone pa vseeno med pomembnejšimi. Zanimivo bo spremljati njegov razvoj …

Značke: andraž-makuc, celje

Članki iz rubrike