stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 31.03.2023 20:54:30

Celjani po zmagi nad Trebanjci vse bližje 26. naslovu državnih prvakov

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 20. krogu lige NLB premagali Trimo Trebnje s 30:27 (16:16).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 4100, sodnika: Lah in Sok.
* Celje Pivovarna Laško: Bojić 1, Belkaied, Gaberšek, Strmljan 4, Knez, Mazej 4, Cokan, Marguč 5 (2), Antonijević, Ivanković 3, Muhović, Žabić 2, Mlakar 1, Vlah 5 (1), Martinović 4, Suholežnik 1.
* Trimo Trebnje: Grčo, Čudić, Slatinek Jovičič 5, Višček 2, Horvat 2, Didovič, Jurečič 1 (1), Radojković 2, Pipp 1, Kotar 2, Potočnik 2, Miklavec, Grbić 1, Glavaš 9 (2), Krešić, Ćorsović.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Trimo Trebnje 4 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 14, Trimo Trebnje 10 minut.
* Rdeča kartona: Marguč (56.), Potočnik (56.).

Osrednja tekma kroga in ena najbolj pomembnih v ligi NLB v sezoni 2022/23 se je po obojestransko spektakularni predstavi pred 4100 gledalci končala po okusu Celjanov, ki so po današnji zmagi vse bližje 26. naslovu državnih prvakov.

Branilci naslova iz mesta grofov imajo po današnji zmagi nad drugouvršenimi Trebanjci štiri točke prednosti, medtem ko tretjeuvrščeni Velenjčani - ob dveh tekmah manj - zaostajajo sedem točk.

Celjska ekipa ima v zadnjem delu državnega prvenstva ugodnejši razpored. Doma se bo pomerila z Ivančno Gorico, Mariborom in Krškim, v gosteh pa z Urbanscape Loko, Riko Ribnico in Slovenj Gradcem. Trebanjski Trimo bo gostil Slovenj Gradec, Jeruzalem Ormož in Koper, v gosteh pa se bo pomeril z novomeško Krko, velenjskim Gorenjem in ljubljanskim Slovanom.

Več kot 4000 gledalcev v Zlatorogu je od prve do zadnje minute spremljalo izjemno izenačen in negotov boj. Zmagovalca so od poraženca ločile malenkosti, zaradi pomembnosti tekme pa je na igrišču občasno tudi zavrela kri.


Tekmo so bolje začeli varovanci domačega trenerja Alema Toskića, ki so v peti minuti povedli s 4:2, a so jih Trebanjci sedem minut kasneje ujeli in izenačili na 5:5.

Dolenjci so predvsem sijajno zaigrali sredi prve polovice tekme, po njihovem vodstvu z 11:9 pa je reagirala domača klop in zahtevala minuto odmora. Spremembe na taktičnem in kadrovskem področju so prinesle spremembe, v 22. minuti so tekmo postavili v začetno izhodišče (12:12), minuto kasneje pa po golu vratarja Nebojše Bojića prek celega igrišča znova povedli s 13:12.

A izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana, ki so v jesenskem delu prvenstva doma visoko premagali Celjane z 31:20, so v končnici ujeli pravi ritem. Primorec v dolenjskih vrstah Staš Slatinek Jovičić je po bliskovitem nasprotnem napadu svoje soigralce znova popeljal v vodstvo (15:14), vodilni ekipi elitne domače lige pa so se na veliki odmor odpravili z neodločenim izidom (16:16).

Druga polovica tekme je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so z granitno obrambo povsem onemogočili ambiciozne Dolenjce in si v 38. minuti po golu Tilna Strmljana znova priigrali dva gola prednosti (20:18).

Rokometaši iz mesta grofov v nadaljevanju niso popustili, v zadnjih dvajsetih minutah so bili vseskozi majhen korak pred Trebanjci. V 44. minuti so po golu kapetana Aleksa Vlaha prvič na tekmi povedli za tri gole (23:20), razmerje moči na igrišču pa se ni spremenilo niti po Zormanovi minuti odmora.

Trebanjci so se borili po svojih najboljših močeh, 25-kratne prvake iz Celja pa niso ogrozili. Domači rokometaši so v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali zelo dobro predstavo, v 51. minuti pa po golu Vlaha povedli s 26:21.

Po Zormanovi drugi minuti odmora v kratkem časovnem presledku se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Celjani tudi v končnici niso izgubili ostrosti v svoji igri, po pomembni zmagi nad Trebanjci pa so se tudi približali novi zvezdici.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Gal Marguč in Aleks Vlah s po petimi goli, v trebanjski pa Filip Glavaš z devetimi in Staš Slatinek Jovičič s petimi zadetki.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike