nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(mk)
(mk)
0 30.03.2023 13:02:21

Devet zlatih plaket

Dobitniki zlatih plaket za leto 2022
Franci Hrastar
V četrtek zvečer so kulturno dvorano na Škofljici zavzeli športniki. Športna zveza Škofljica je že četrtič podelila priznanja za športne dosežke, ki so jih dosegli v letih 2019 in 2022.

Prireditve so se udeležili tudi pomembni gostje: podžupan občine Škofljica Bojan Božič, predsednik strokovnega sveta za šport pri vladi RS Uroš Mohorič, hkrati tudi direktor za področje športa na OKS-ZŠZ in namestnik generalnega sekretarja, in seveda častni gost, olimpionik Miroslav Cerar. Prisotne je najprej pozdravil predsednik ŠZ Škofljica Milan Knez in v nagovoru poudaril, da je bila Športna zveza Škofljica ustanovljena z namenom povezati športna društva in klube na območju občine Škofljica. V zvezi deluje 15 društev, ki se ukvarjajo z rokometom, plesom, borilnimi veščinami, ritmično gimnastiko, kolesarstvom, balinanjem in košarko. Nekaj je povsem rekreativnih, med njimi so tudi planinci.



Tokrat so prvič podelili priznanja tudi za športne dosežke športnikom, ki so občani Škofljice, tekmujejo pa v društvih po vsej Sloveniji in dosegajo odlične rezultate, na katere smo lahko ponosni. Čeprav je Športna zveza Škofljica ustanovljena šele pet let, je naredila veliko za povezovanje športa na Škofljici. Predvsem jih veseli dejstvo, da jih občina sprejema kot enakopravnega partnerja na področju športa, saj v mnogih občinah ni tako.



Zbrane sta z nagovorom pozdravila tudi Bojan Božič in Uroš Mohorič. Ob koncu je zbranim športnikom, staršem in seveda tudi vsem drugim spregovoril olimpionik Miroslav Cerar. Za prijetno vzdušje je poskrbel glasbeni gost Maj Vrhovec s prijateljem na kitari, prireditev je povezoval Marjan Fortin, da bo ta ostala tudi za naše zanamce, pa je poskrbela ekipa TV Morel, kjer si lahko ogledate posnetek, povezava pa bo na voljo tudi na FB strani ŠZ Škofljica. Da nihče ni bil ne žejen ne lačen, sta poskrbela donatorja prireditve Pekarna Pečjak in mesarstvo Blatnik.

Članki iz rubrike