zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ANA VODIŠEK
ANA VODIŠEK
0 31.03.2023 11:23:17

Slavnostno odprtje stene svetovnih prvakov Bolera

Stena svetovnih prvakov Bolera
ARHIV BOLERO
Plesni center Bolero je gostil več kot 70 plesalcev iz Danske, skupaj pa so predstavili steno svetovnih prvakov. Pod imenom Plesnega kluba Bolero je slovenska himna na svetovnih prvenstvih zaigrala kar 98-krat, prvič že leta 1999.

Plesni center Bolero je v petek, 10. marca, ob 13. uri razkril Wall of Fame – steno svetovnih prvakov. Pri slavnostnem odkritju so pomagali eminentni gostje, podžupan Mestne občine Ljubljana Dejan Crnek, predsednik Športne zveze Ljubljane Janez Sodržnik, olimpionik in legenda slovenskega športa Miroslav Cerar ter podpredsednik Plesne zveze Slovenije Zoran Kljun.



Dogodek se je odvijal v sklopu najnovejšega mednarodnega projekta, gostovanja danskih študentov umetniških in športnih programov izobraževalne akademije "Oure Sport and Performing Arts Academy Denmark." Oure danes predstavlja največje internatsko okolje (kampus) na Danskem z več kot tisoč učenci in 250 zaposlenimi.



Če je naziv svetovni prvak častivreden tekmovalni naziv, je seveda jasno, da je prihod prijateljev športnikov iz Danske (nogometaši, rokometaši, plesalci) s funkcionarji akademije prekrasen način za odprtje stene in počastitev doseženih nazivov 98 svetovnih prvakov največjega in najuspešnejšega plesnega kluba v Sloveniji – Plesnega kluba Bolero. V tem tekmuje več kot 440 tekmovalcev v hip hopu, street danceu, show danceu, jazzu, stepu, modernu ter v standardnih in latinskoameriških plesih, kjer je vodja sekcije priznan koreograf Miha Vodičar.



Izmenjava znanja o športnem poučevanju in treningih, izmenjava izkušenj ter druženje mladih prek zdravega športa in umetnosti mlademu človeku daje posebna znanja, samozavest in nove prijatelje iz različnih kultur.



Dogodek je povezovala medijem dobro poznana plesna mojstrica, plesna sodnica in srce Bolera Janja Pušl, pred mikrofonom pa se ji je pridružila Ana Vodišek, vodja hip hop katedre na slovenski plesni akademiji Alma Mater ter koreografinja svetovnih, evropskih in državnih prvakov 2022, ki so letos zaplesali tudi na odprtju prireditve Planica 2023. Posebne omembe je bil deležen tudi Matevž Česen, priznani slovenski plesalec, koreograf in trener, ki je zaslužen za največ osvojenih naslovov svetovnih prvakov na slavnostni steni.



Seveda ni manjkala svetovno priznana plesalka, koreografinja, vzornica mladim, motivatorka in slovenska ambasadorka plesa Nika Kljun. Javila se je prek spletne povezave iz Amerike. V nagovoru je poudarila, da je nadvse ponosna na vse plesalce, trenerje in koreografe Bolera, saj se zaveda, koliko dela je treba vložiti za tako velike uspehe. Vsem mladim in nadobudnim plesalcem je zaželela, naj sledijo svojim sanjam, saj se te le tako lahko uresničijo.



Med eminentnimi gosti so bili tudi predsednica Plesne zveze Slovenije v več mandatih in prejemnica Bloudkove nagrade za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa v Sloveniji Meta Zagorc, aktualni predsednik PZS in večletni član predsedstva svetovne plesne zveze za moderne tekmovalne plese International Dance Organization Jadran Živkovič, predsednik PZS v več mandatih, član WDSF DanceSport Academy pri svetovni plesni zvezi World DanceSport Federation (ki je članica Mednarodnega olimpijskega komiteja), odgovoren za izobraževanje plesnih sodnikov, Drago Šulek, članica predsedstva WDSF v vlogi direktorice WDSF Professional Division, odgovorna za področje tekmovanj profesionalnih plesnih parov, Verena Šulek, ter podpredsednik in športni direktor priznane Danske športno-umetniške akademije "Oure Sport & Performing Arts Academy Denmark" Ulrik Bramsen Joensen.



Po razkritju slavnostne stene svetovnih prvakov so v Boleru potekale plesne delavnice z danskimi in slovenskimi plesalci, ostali obiskovalci pa so se razvajali z izvrstno pogostitvijo, za katero je poskrbelo priznano gostinsko podjetje Vivo Catering.



Plesni center Bolero je s 33-letno tradicijo odličnega dela, s pridobljenim nazivom Gospodarske zbornice Slovenije "Dobra plesna šola" ter zlatim certifikatom bonitete odličnosti, ki mu ga je podelila bonitetna ustanova Bisnode, poskrbel za zmagovalno tradicijo. Skupno se ponaša z več kot 650 osvojenimi nazivi državnih, evropskih in svetovnih prvakov. Osvojiti kolajno je vsekakor dosežek sam po sebi, nizati takšne vrhunske uspehe leto za letom pa je tudi dokaz dobre prakse.

Galerija

Članki iz rubrike