Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
0 07.05.2022 22:30:02

Zanimiv in napet VEČNI DERBI odprl avtocesto do naslova prvaka! Takole se je končalo!

alesfevzer.com
Ni še matematično, je pa blizu.

Celje - Gorenje 27:25 (14:14)

Celje – Dvorana Zlatorog, 1600 gledalcev, sodnika: Lah in Sok.

* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Gaberšek, Strmljan 1, Terzić 1, Mazej 2, Dragašević, Razgor, Cokan 5 (2), Poteko 1, Ivanković 1, Čepić 7, Kodrin 3, Žabić, Mlakar 2, Vlah 2, Suholežnik 2.

* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 3, Tajnik 4, Pajt 1 (1), Velić, Starc, Miklavčič 2, Drobež 1, Sokolič 5 (3), Verdinek 3, Šiško, Grmšek 1, Slatinek Jovičič 2, Mlivić, Predović 3.

* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Gorenje Velenje 5 (4).

* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 14, Gorenje Velenje 12 minut.

Osrednja tekma kroga med najbolj slovitima slovenskima rokometnima ekipama se je končala z zmago Celja. Vodilna ekipa v 14-članski elitni domači ligi je "hitro pozabila" na tesen poraz v prejšnjem krogu v Trebnjem, po izjemno pomembni današnji zmagi se je tudi zelo približala 25. naslovu državnega prvaka, saj ima šest točk več od drugouvrščenega Trima, ki pa ima v dobrem še dve zaostali tekmi proti ormoškemu Jeruzalemu in velenjskemu Gorenju.

Obračun celjskih in velenjskih rokometašev je bil uvodoma podoben tekmi v nemški bundesligi, goli so v sijajnem dekorju in na lepo zasedenih tribunah v Zlatorogu padali kot za stavo. Ne eni ne drugi pa si niso priigrali visoke prednosti, še najvišja je znašala v korist domačih rokometašev, ki so trikrat povedli za dva gola (8:6, 10:8 in 13:11).

Ekipi sta se na veliki odmor odpravili z neodločenim izidom 14:14, neizprosen boj za vsak košček igrišča pa se je odvijal vse do 46. minute, ko so si izbranci domačega trenerja Alema Toskića prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (22:19).

Velenjska minuta odmora ni zaustavila celjskega naleta. Domači rokometaši so v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali dovolj zbrano in preudarno predstavo, predvsem pa izkoristili utrujenost svojih tekmecev iz Šaleške doline, ki so v zadnjem obdobju odigrali številne obračune na domači in mednarodni sceni. Pred današnjim gostovanjem v Celju so v začetku tega tedna končali tudi svojo mednarodno pot v četrtfinalu evropske lige proti portugalski Benfici iz Lizbone.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Radojica Čepić s sedmimi in Tim Cokan s petimi goli, v velenjski pa Tilen Sokolič s petimi in Domen Tajnik s štirimi zadetki.

Celjska zasedba bo konec prihodnjega tedna nastopila na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Slovenj Gradcu, kjer jih v sobotnem polfinalu najprej čaka nova zahtevna tekma z Gorenjem. V prihodnjem krogu v ligi NLB bo celjska ekipa gostovala v Dobovi, velenjska pa bo gostila Ljubljano.

Značke: celje, gorenje

Članki iz rubrike