Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.05.2022 15:53:50

Krimovkam MOČNA ZAUŠNICA! Na domačem parketu IZGUBILE s kar ...

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakinj izgubile proti Vipers Kristiansandu s 25:32 (10:14). Povratna tekma bo 7. maja na Norveškem.

Krim Mercator - Vipers Kristiansand 25:32 (10:14)
* Dvorana Stožice, gledalcev 1800, sodnici: Ilieva in Karbeska (obe Severna Makedonija).
* Krim: Radosavljević, Stanko 4, Sercien Ugolin 1, Pineau, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec 1, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić 4, Krpež-Šlezak 1, Brnović 1, Risović, Gros 8 (3), Lekić 4.
* Vipers: Pedersen, Dahlum, Moerk 5, Waade, Gullden 4 (2), Hoeve, Lunde, Tchaptchet Defo 1, Dahl 3, Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 4, Debelić 9, Knedlikova 2, Jerabkova 4.
* Sedemmetrovke: Krim 4 (3), Vipers 3 (2).
* Izključitve: Krim 4, Vipers 4 minute.
* Rdeči karton: /.


Po prihodu predvsem Ane Gros, ki velja za eno najboljših rokometašic na svetu, so se apetiti ljubljanskega kluba nekoliko povečali. Dobro vzdušje v ekipi in izločitev favoriziranega Ferencvarosa v boju za četrtfinale sta med navijači ljubljanske zasedbe obudila tudi upe na preskok precej višje ovire. Toda branilec naslova evropskega prvaka Kristiansand se je še tretjič v sezoni pokazal za pretrd oreh, tako da bodo imele prvakinje iz sezon 2000/01 in 2002/03 na povratnem četrtfinalnem obračunu zelo težko delo, če se želijo prebiti na zaključni turnir.

krim derepasko 22 af
alesfevzer.com

Ljubljančanke so tekmo dobro odprle z goloma Ane Gros in Andree Lekić, sicer pa sta nato obe ekipi bolj ali manj uspešno zaključevali svoje napade. So pa Norvežanke izkoristile izključitev Tjaše Stanko za pobeg na 7:5. Sledila je minuta odmora domače ekipe, ki pa ni posebej pomagala, saj so Skandinavke hitro še podvojile razliko, z golom Jane Knedlikove pa so v 26. minuti vodile že s 13:8. Na glavni odmor pa so Norvežanke nesle zadetek manj prednosti.

Tudi vstop v drugi polčas izbrankam Natalije Derepasko ni najbolje uspel, saj so tekmice z goloma Nore Moerk in Sunnive Amalie Naes Andersen pobegnile že na velikih 16:10. Podobno razliko je zasedba s severa Evrope ohranjala tudi v nadaljevanju, zaradi česar so domačinke odšle po napotke na novo minuto odmora.

rokomet 22 af
alesfevzer.com

A tudi ta ni zalegla. Hrvaška krožna napadalka Ana Debelić je namreč v 40. minuti zadela za dotlej najvišje vodstvo svoje ekipe (19:12). Pozneje so se Ljubljančanke približale na pet zadetkov, bližje pa jim Norvežanke niso dovolile. Še več, v 58. minuti je Lysa Tchaptchet Defo Kristiansandu priigrala velikih osem golov prednosti (31:23), povratni obračun pa bodo Norvežanke začele z golom manj naskoka.

Pri domači ekipi je z osmimi goli izstopala Grosova, pri gostujoči pa Debelićeva z devetimi.

V polfinale se je po izključitvi Rostov-Dona že prebil Metz, Brest in Györ sta se na prvi tekmi razšla z 21:21, preostali par pa sestavljata Bukarešta Barbare Lazović in Elizabeth Omoregie ter Esbjerg.

Članki iz rubrike