Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru (povzeto po EkipaSN)
ru (povzeto po EkipaSN)
0 23.02.2022 14:27:05

Se res obeta PRETRES?! Slovenskim podprvakom res grozi ODVZEM kar osmih točk?! Tu so podrobnosti zgodbe, ki DVIGA PRAH!

Kolegi s tiskane Ekipe SN danes pišejo o napeti zgodbi z rokometnih igrišč, več pa spodaj.

Po kar vročem sporu s trebanjskim Trimom na eni ter velenjskim Gorenjem in ribniškim Rikom na drugi strani zaradi nestrinjanja glede nedavnih preložitev tekem so se po slovenskih rokometnih hodnikih razširile glasne govorice, da Trebanjcem grozi prijava arbitražni komisiji RZS z zahtevo po odvzemu kar osmih točk v ligi NLB. Razlog: podprvaki naj bi na petih jesenskih tekmah kršili pravila igre, ker so jih odigrali s preveč tujci. Pa so jih res?

V dneh, ko so se Velenjčani in Ribničani s Trebanjci medsebojno bombardirali z argumenti, tudi očitki, ali sta preložitvi pokalne tekme Trima in Rika ter prvenstvene Gorenja in Trima zaradi okužb, karanten, poškodb in bolniških odsotnosti v garderobi Uroša Zormana upravičeni, smo dobili zanimiv klic. Dobro obveščeni vir iz teh tako pogosto skreganih slovenskih rokometnih kuloarjev nam je razkril, da so v enem od slovenskih prvoligašev »izvohali« domnevno kršenje propozicij lige NLB trebanjskega kluba, ki naj bi odigral več tekem s preveč tujci v kadru, zaradi česar naj bi Dolenjcem grozil odvzem točk. Dovoljeno število tujcev oziroma igralcev brez pravice nastopa za slovensko reprezentanco na eni prvoligaški tekmi je šest, Trimo naj bi imel na tekmah 3. kroga s Svišem, 9. kroga z Rikom, 10. kroga s Celjem, 12. kroga s Slovenj Gradcem in 13. kroga z Loko takih igralcev sedem. Našteli smo jih (dovoljenih) šest – Srbe Radivoja Ristanovića, Mihajla Radojkovića in Veljka Stanojevića, Hrvata Filipa Glavaša, Makedonca Tošeta Ončeva in Črnogorca Miodraga Ćorsovića. Kdo naj bi bil sedmi? Slovenec Aljoša Čudić. Kamen spotike je njegovo nastopanje za reprezentanco Katarja.

Pravila Mednarodne rokometne zveze (IHF) pravijo, da lahko izbrano reprezentanco zastopa rokometaš, ki ima državljanstvo te države in v preteklih treh letih ni zastopal druge reprezentance na uradnih tekmah, torej na vseh celinskih prvenstvih, svetovnih prvenstvih, olimpijskih igrah ter v kvalifikacijah za vsa našteta tekmovanja. Nadalje ima rokometaš z dvojnim državljanstvom, kakršen je Aljoša Čudić, pravico nastopa za eno od teh dveh reprezentanc, če:

a) je rojen v državi, ki jo želi zastopati, ali


b) je njegov(a) biološki oče ali mati rojena v državi, za katero želi nastopati, ali

c) je živel v državi, ki jo želi zastopati, več kot 36 zaporednih mesecev.

V konkretnem Čudićevem primeru so se nekateri (tisti, ki so hoteli) spotaknili ob člen c. Tolmačijo si ga tako, da bi otrok celjskega kluba moral v Sloveniji živeti zadnjih 36 mesecev, da bi ...


CELOTNO ZGODBO SI PREBERITE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN ALI NA TEJ POVEZAVI.

Značke: trimo-trebnje, nlb

Članki iz rubrike