Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.02.2022 21:28:25

Velenjčani v Magdeburgu doživeli peti poraz v evropski ligi

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi 7. kroga evropske lige v Nemčiji izgubili proti Magdeburgu s 24:34 (12:20). Velenjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 22. februarja, ko bo gostila španski Logrono.

* Getec Arena, gledalcev 1000, sodnika: Sniurevicius in Grigalionis (oba Litva).
* Magdeburg: Jensen, Green, Chrapkowski, Musche 4, Kristjansson 3, Pettersson 6, Magnusson 3 (2), Hornke 3, Weber 1, Gullerud 1, Mertens 4, Jensen, O'Sullivan 2, Bezjak, Smits 7, Damgaard Nielsen.
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 4, Tajnik 1, Pajt, Velić 1, Starc, Miklavčič 2, Drobež 2, Sokolić 4 (3), Verdinek 4, Šiško, Grmšek 4, Slatinek Jovičić 1, Mlivić 1, Predović.
* Sedemmetrovke: Magdeburg 2 (2), Gorenje Velenje 3 (3).
* Izključitve: Magdeburg 4, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjski rokometaši so po skoraj dvomesečnem premoru zaradi evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem znova stopili na mednarodno sceno in v tej sezoni doživeli še drugi poraz proti imenitnim rokometašem iz Magdeburga, kjer od 2013 igra nekdanji slovenski reprezentant Marko Bezjak. Po jesenskem porazu v velenjski Rdeči dvorani s 27:31 so danes v Getec Areni klonili s 24:34.


Velenjska ekipa je po nepopolnem sedmem krogu na predzadnjem mestu v skupini C. V dosedanjem delu je v skupinskem delu premagala hrvaške Nexe Našice ter igrala neodločeno proti francoskemu Paucu, proti Magdeburgu je dvakrat izgubila, po enkrat pa še proti švedskemu Sävehofu, Logronu in Nexeju.

Izbranci Zorana Jovičića niso bili kos rokometašem iz Magdeburga, trenutno vodilnim v skupini C in glavnim pretendentom za končno zmago v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Po osmih minutah je njihov zaostanek že znašal tri gole (3:6), v nadaljevanju pa prav tako niso orožja za hitro in enostavno igro nemških rokometašev.

V 17. minuti je njihov primanjkljaj že znašal sedem golov (5:12), premikov na bolje ni bilo niti po Jovičićevi minuti odmora. Vodilna zasedba v bundesligi je bila še naprej za korak ali dva pred slovensko, ki je v končnici prvega polčasa že zaostajala za devet golov (11:20).

Velenjska zasedba je v drugem polčasu preprečila polom, predvsem po zaslugi vratarja Aljaža Panjtarja, ki je zbral 13 obramb, Magdeburgu pa ni bila enakovredna. Največ je zaostala za 11 golov - v 52. minuti je bilo 20:31, v 60. minuti pa 23:34.

Na drugi današnji tekmi 7. kroga v skupini C so Nexe premagale Pauc s 33:29 (17:12), tekma Logrono - Sävehof se bo pričela ob 20.45.

Članki iz rubrike