Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 19.12.2020 20:04:54

Izid vara! Celjanom nič ni bilo podarjenega!

V 14. krogu 1. lige NLB v rokometu je Celje Pivovarna Laško na gostovanju v prestolnici premagalo LL Grosist Slovan s 30:21.

LL Grosist Slovan - Celje Pivovarna Laško 21:30 (15:17)
* Dvorana Kodeljevo, brez gledalcev, sodnika: Majer in Žitnik.
* LL Grosist Slovan: Gošić 1, Selaković, Brumen, Serdinšek-Ekart 1, Čemas, Dragar 2, Tufegdžić 1 (1), Topolovec 3, Svečko 2, Lipovac, Žurga 1, Lešek 2, Perić 1, Martinović 1, Kotar 3 (1), Sanković 2, Turnšek 1.
* Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Dragašević, Razgor 3 (3), Cokan 1, Marguč 2, Šarac 6, Grošelj, Poteko 1, Čepić 1, Kodrin 6 (1), Horžen 5, Kljun, Mlakar 2, Leban 2, Načinović 1.
* Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 2 (2), Celje Pivovarna Laško 4 (3).
* Izključitve: LL Grosist Slovan 6, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: Grošelj (37.).

Serijski prvaki iz Celja so imeli v Ljubljani težko delo. Kot je pred tekmo povedal strateg pivovarjev Tomaž Ocvirk, Ljubljančani ne bodo ničesar podarili in napoved se je na tekmi uresničila.

V prvem delu so bili Celjani sicer v večjem delu v prednosti. Gostitelji so v uvodu z golom Roberta Sankovića sicer povedli in še izenačili na 4:4, v rahli rezultatski prednosti pa so bili favorizirani udeleženci lige prvakov. Vse je sicer kazalo, da si bodo gostje ustvarili razliko za mirno nadaljevanje, a se borbeni Ljubljančani niso dali in se priključili na 12:12, tik pred polčasom pa so zaostajali le za gol (15:16).

Tudi vodstvo gostov z 19:15 v začetku drugega dela ni bilo dovolj za sproščeno nadaljevanje, saj so rokometaši Slovana vedno znova našli pot do celjskega gola in prišli na -1. Šele v zadnji četrtini tekme pa so Štajerci pohodili plin. Razigrala sta se Josip Šarac in Tilen Kodrin in gostje so razliko dvignili na 10. Na koncu pa so gostje dosegli celo višjo zmago, kot je to kazalo razmerje moči na igrišču.

Ljubljančane po današnji tekmi čaka božični premor. Celjane pa že v sredo naslednji nov velik izziv. V ligi prvakov bodo gostili tradicionalne tekmece iz Zagreba.

Slovenj Gradec 2011 - Krka 29:27 (16:14)
* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Štrigl in Ocvirk.
* Slovenj Gradec 2011: Dobaj, Soldo, Grobelnik 1, Cvetko 3, Bulovič, Banfro, Levc 4, Šol 5, Živković 3 (1), Petrič, Lesjak 2, Milenković 4, Lampret, Štumpfl 2, Ošlak 3, Jankovski 2 (1).
* Krka: Pavlin, Nosan, Bevec, Je. Avsec 3, Majstorović 2, Ja. Avsec, Irman 4, Jakše 1, Klemenčič 9, Rašo, Batagelj, Brajer, Radović, Kukman 7 (3), Matko 1.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 3 (2), Krka 4 (3).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 8, Krka 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Stanje na lestvici ni odražalo razmer na igrišču. Petouvrščeni Korošci so zaigrali v vlogi favoritov, a dobre forme niso potrdili med tednom, ko so na gostovanju v Kopru izgubili kar za osem golov. Zadnjeuvrščeni Novomeščani pa so v Slovenj Gradec prišli optimistični, potem ko so prejšnji teden odščipnili točko Grosistu Slovanu.

V boju za obstanek v družbi najboljših Krka nujno potrebuje točke. V prvem delu so bili večji del v vodstvu gostitelji, a še dve minuti pred polčasom je bil izid poravnan na 13. S tremi goli pred odmorom in dvema po menjavi strani pa so domači napovedali zmago.

Prednost štirih golov je nakazala, da bosta točki ostali na Koroškem, a so se pred zadnjo četrtino gostje spet približali na gol (22:21) ter poskrbeli za zanimivo končnico. Še v 56. minuti so gostje le minimalno zaostajali (27:26), Rok Cvetko in Uroš Štumpfl pa sta poskrbela, da sta načrtovani točki ostali doma.

Pri domačih se je med strelce vpisalo kar 10 rokometašev, s petimi goli pa je izstopal Žan Šol. Pri gostih sta več kot pol golov dosegla Kuka Klemenčič (7) in Tilen Kukman (7).

Krko v sredo čaka zaostala tekma 7. kroga lige s Koprom.

Urbascape Loka - Riko Ribnica 27:29 (14:14)
* Dvorana Poden, brez gledalcev, sodnika: Sok in Lah.
* Urbanscape Loka: Jeseničnik, G. Dolenc, Gartner 2, A. Dolenc 2, Jamnik 5, Jesenko, Juričan, Mali 2, Pipp 2 (2), Bergant 4, Jesenko 7 (3), Čopić, Nikolić 3.
* Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 7, Horvat 1, Eskeričić 4, Glavan, Žagar, Knavs, Ranisavljević, Miličević 7, Pahulje, Klarić, Cimerman 2, Pucelj 2, M. Nosan, Setnikar 5 (2), Atanasov 1.
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 9 (5), Riko Ribnica 2 (2).
* Izključitve: Urbanscape Loka 4, Riko Ribnica 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Tekma v Škofji Loki ni kazala razmerja s prvenstvene lestvice, kjer se Gorenjci krčevito borijo za obstanek, Ribničani pa so trdno zasidrani v zgornji polovici.


V izenačenem prvem delu si nobeno od moštev ni uspelo priigrati večje prednosti. Po začetnem vodstvu gostov so gostitelji tik pred odmorom izid obrnili v svojo korist, povedli s 13:10, a ob menjavi strani sta bili ekipi vnovič poravnani.

Tesno je bilo tudi v nadaljevanju, vse do izenačenja na 19:19 v 45. minuti. S serijo štirih golov, ki jo je zaključil Uroš Miličević, pa so si gostje ustvarili prednost, ki so jo s preudarno igro obdržali do konca.

Škofjeločani so sicer še enkrat napeli vse sile za preobrat, prišli na 25:27, gostujočega trenerja Gregorja Cvijića prisilili v minuto odmora, gol odrešitve pa je dobro minuto pred koncem dosegel Tilen Strmljan. Že pred tem pa bi bilo lahko še tesneje, če gostitelji ne bi zapravili kar štirih strelov s sedmih metrov.

Najboljši strelec pri domačih je bil Aljaž Jesenko s sedmimi goli, prav toliko jih je na nasprotni strani dosegel Strmljan.

Medtem ko se Ribničani po tekmi že lahko sprostijo za božično-novoletne praznike, ekipo iz Škofje Loke v sredo čaka še gostovanje v Ljubljani na zaostali tekmi 7. kroga.

Dobova - Jeruzalem Ormož 29:26 (13:8)
* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Žibert in Teršek.
* Dobova: Leben, Bradeško, Dragan 2, Seferović, Jezernik 1, Košir 3, Mlakar 3 (2), Šešić 3, Glaser 4, Raguž 5, Kozolič, Bošnjak, Sintič 8, Mijušković, Blaževič, Šibanc.
* Jeruzalem Ormož: Bogadi 2, Šoštarič, Čudič 6 (5), Žuran 2, M. Hebar 5, Šulek 1, Kocbek 5, Balent, Kosi 1, Krabonja 4, Krasnič, Ciglar, Skledar, Zemljič.
* Sedemmetrovke: Dobova 5 (2), Jeruzalem Ormož 5 (5).
* Izključitve: Dobova 8, Jeruzalem Ormož 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši Dobove so presenetljivo lahko prišli do prvenstvenih točk v dvoboju z Ormožani in naredili pomemben korak k obstanku v eliti.

Gostitelji so tekmo v svojo korist praktično odločili že v prvem delu, ko so povedli z 8:2, v 20. minuti po golu Marka Šintiča pa celo z 11:3. Gostje so se zbrali in do polčasa razliko znižali na pet.

Tudi v drugem delu se je nadaljeval lov Ormoža, ki je bil vsaj sprva uspešen. V 37. minuti je Bojan Čudič znižal na 16:14. Končno se je v napadu spet odprlo domačim, Šintič in Andraž Dragan pa sta poskrbela za varnih +5 (21:16). Novega preobrata domači niso več dopustili.

Pri Dobovi je z osmimi goli izstopal Marko Sintič, za Jeruzalem Ormož jih je šest dosegel Bojan Čudič, sicer danes tudi klubski izvajalec sedemmetrovk.

Po božično-novoletnem premoru Dobovo čaka gostovanje v Ribnici, Jeruzalem Ormož pa bo doma gostil Trimo Trebnje.

Koper - Trimo Trebnje 26:26 (14:13)
* Dvorana Bonifika, brez gledalcev, sodnika: Smolko in Knez.
* Koper: Jelovčan, Logar, Slatinek Jovičić 10 (3), Dolenc, Žagar 3, Pavlović 6, Poklar 3 (2), Konjevič, Moljk, Smolnik 1, Muminović, Zugan, Sanabor, Marić, Makuc 1, Planinc, Breznikar 2.
* Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 8 (4), Višček, Didovič 1, Grojzdek, Dobovičnik 3, Cingesar 4, Hamidović, Sarak 3, Kotar 1, Potočnik 2, Kmet, Udovič, Grbič, Cirar 4.
* Sedemmetrovke: Koper 6 (5), Trimo Trebnje 5 (4).
* Izključitve: Koper 16, Trimo Trebnje 12 minut.
* Rdeči karton: /.

V izenačenem obračunu so bili Trebanjci v zaključku tik pred 11. zmago v sezoni, a so se žilavi domačini vrnili in prišli do delitve točk. Varovanci Uroša Zormana za Celjani, ki po 13 tekmah še niso oddali točke, zdaj zaostajajo pet točk. Koper je medtem ostal na sredini lestvice s petimi zmagami in prvim neodločenim izidom.

Bolje so dvoboj začeli gostje, ki so hitro stopili na plin in si nekajkrat priigrali občutnejšo prednost. Toda domači so na krilih boljše forme v zadnjih tednih, pred tem so dobili štiri od zadnjih petih tekem, do polčasa izničili prednost gostov in pred iztekom prvih 30 minut celo povedli (14:13).

Izenačen dvoboj se je nadaljeval vse do zadnjih minut, ko se je zdelo, da so Zormanovi fantje le storili dovolj, da strejo odpor domačih. Toda domači nikoli niso preveč zaostali in so ves čas dihali za ovratnik favoriziranim tekmecem. Po zadetku Leona Raša s sedemmetrovke za 26:24 so Koprčani izenačili v zadnji minuti, sprememb pa nato ni bilo več.

Pri domačih se je z desetimi zadetki najbolj izkazal Staš Slatinek Jovičič, pri gostih pa jih je osem dosegel Rašo.

Koper bo naslednjo tekmo odigral 23. decembra, ko bo v zaostali tekmi 7. kroga gostoval v Novem mestu pri Krki, Trimo pa čaka premor do začetka februarja zaradi reprezentančnih akcij.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike