astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

STA
STA
0 27.03.2020 15:49:23

V Celju kljub 24. zvezdici malce žalostni

Martin Metelko
Na četrtkovi izredni konferenčni seji rokometnih prvoligašev lige NLB se je vseh 12 slovenskih klubov odločilo za predčasen konec sezone. Obveljali so izidi po 21 krogih, smetano pa je sedmič zaporedoma in skupno 24-ič osvojila celjska zasedba.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško si niso želeli takšnega zaključka sezone, a razmere po pandemiji novega koronavirusa so narekovale to odločitev. Njihovo zmagoslavje je vendarle zasluženo, v nepopolni ligaški sezoni so dosegli 20 zmag in le enkrat igrali neodločeno. Pred drugouvrščenimi tekmeci iz Ribnice so si nabrali šest točk prednosti, tretjeuvrščeni Trebanjci in četrtouvrščeni Velenjčani pa so zaostali kar 12 točk.

"Zaključek sezone ni bil takšen, kot smo si ga želeli. Naslov smo želeli proslaviti skupaj z svojimi privrženci, zato smo kljub naslovu malce žalostni. Zavedamo se, da so takšno odločitev narekovale trenutne razmere. Zdravje je na prvem mestu," je uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

"Z dosedanjim delom sezone sem bil zadovoljen. Pred začetkom smo imeli veliko kadrovskih menjav, mnogi niso pričakovali, da bomo tako uspešni. Zavoljo tega smo bili še bolj motivirani, med celotno sezono pa je bila znotraj ekipe dobra energija. V prvenstvu smo bili prepričljivi od prvega kroga dalje, obramba je bila odlična, na visoki ravni, zmagovali smo z visokimi razlikami," je dodal Ocvirk.Evropska rokometna zveza (EHF) je pred dnevi sporočila, da naj bi se liga prvakov - če bodo dovoljevale razmere - nadaljevala v mesecu juniju, juliju in avgustu, ko bi naj bil na sporedu zaključni turnir v Kölnu. Osmina finala naj bi bila na sporedu v le nekaj dneh. Celjska ekipa se bo pomerila s poljsko zasedbo Vive Kielce, prva tekma naj bi bila 3. ali 4. junija v Sloveniji, povratna pa 6. ali 7. na Poljskem.

"Težko verjamem, da se bo ob trenutni situaciji, ki jo dnevno spremljamo, to zgodilo. Ljudje umirajo, okuženih je vse več in težko se bo tekmovanje odvilo do konca. Vseeno se na to pripravljamo, igralcem smo dali individualne programe in vadijo doma. Ko bo možno, bomo začeli normalno vaditi, igralci so mladi in vsak izgubljen trening se pozna. Upamo in verjamemo v najboljše, enako pa želimo tudi vsem navijačem in prebivalcem Slovenije in sveta. Ostanite zdravi," še sporoča trener novih-starih državnih prvakov.

"Upanje, da bi lahko igrali evropske tekme, še ostaja. Razmere so takšne, da narekujejo čakanje, v tem času pa se pripravljamo individualno. Pred zaostrenimi ukrepi smo se v manjših skupinah dobili in trenirali, zdaj tudi tega ni. Se pa srečamo kdaj v naravi, ko tečemo in takrat na varni razdalji v paru naredimo kakšen kilometer ali dva. Je pa naloga vsakega posameznika, da ohranja pripravljenost in skrbi za zdravje," je dejal celjski kapetan David Razgor.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike