favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.02.2020 21:07:14

Drugi poraz Velenjčanov na veliki sceni

Martin Metelko
Rokometaši velenjskega Gorenja so v drugem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti francoskemu Nantesu z 28:35 (12:19). Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 22. februarja, gostovala v španskem Leonu.

* Rdeča dvorana, sodnika: Baumgart in Wild (oba Nemčija).
* Gorenje: Husejnović, Taletović, Celminš 1, Mazej 1, Tajnik, Matanović 2, Levc, Šol 3, Miklavčič 2, Verdinek 8, Grmšek, M. Kavčič 3, A. Kavčič 5, Okleščen 3, Bojanić.
* Nantes: Domoulin, Nielsen, Garcia 1, Ovniček 5, Burić 3, Nyokas 4, Rivera 9, Augustinussen 2, Pechmalbec 1, Tournat 1, Feliho, Minne, Lazarov 4, Balaguer 5, Briet, Damatrin.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (3), Nantes 5 (5).
* Izključitve: Gorenje Velenje 10, Nantes 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini doživeli drugi poraz. Pred tednom dni so v nemškem Magdeburgu drago prodali svojo kožo, na današnji prvi tekmi pred domačimi gledalci v skupinskem delu pokala EHF pa so jih ukanili izjemno kakovostni tekmeci iz Nantesa.



Osmoljenci finalne tekme lige prvakov iz leta 2018 so v Šaleški dolini takoj pokazali svoje rokometne mišice. Velenjčani so bili proti telesno močnejšim tekmecem iz Francije povsem nemočni, že v 17. minuti so zaostali za sedem golov (5:12).

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića do konca polčasa niso bili kos tekmecem iz Nantesa, kjer od začetka sezone 2019/20 igra tudi nekdanji igralec Velenja in Celja ter član slovenske reprezentance Rok Ovniček. "Ose" so v 29. minuti zaostale za osem golov (11:19), polčas pa zaključile s primanjkljajem sedmih zadetkov (12:19).

Velenjčani so sijajno odprli drugo polovico tekme. V uvodnih sedmih minutah so naredili delni izid 7:2 in se povsem približali tekmecem (19:21). Bližje pa niso mogli, gosti iz Francije so znova strnili svoje vrste, zaigrali resno in odgovorno ter jim v 46. minuti znova ušli na šest golov (22:28) ter do konca dvoboja nadzorovali zadnje slovenske pokalne zmagovalce.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s petimi goli.

Značke: rokomet, evro

Članki iz rubrike