uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

chrissy teigen1 Svet24.si

VIDEO: Z zmanjšanimi je valjala

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

morje, hladna voda Svet24.si

Vrhove Kamniško Savinjskih Alp pobelilo, to pa se...

20190830-00956582 Necenzurirano

Kaj zahtevajo Madžari, da vzamejo Planet TV

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

STA
STA
0 16.02.2020 19:28:01

Mariborčani brez težav do zmage nad Salonitom

Klemen Brumec
Odbojkarji Merkurja Maribora so v 4. krogu modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Salonit Anhovo s 3:0 (14, 26, 16).

* Dvorana Tabor, sodnika: Perčič, Markelj.
* Merkur Maribor: Dukarić, Hafner, Herman, Mulec 7, Detela, Koblar 2, Možič 21, Košenina 3, Donik 4, Uremovič 5, Kovačič, Planinšič 2, Bogožalec 16.
* Salonit Anhovo: Šarić, Nanut, Karnel, Basaneže 6, Kavčič 3, Peterlin 11, Kovačič, Tomić 4, Vrtovec 5, Jereb.


Odbojkarji Salonita so se v zadnjem času borili s številnimi poškodbami, tako da niso v najboljšem stanju. Tudi v Mariboru niso bili popolni, se je pa v ekipo vrnil sprejemalec Fran Peterlin. A tudi izkušeni Hrvat ni mogel pomagati svoji ekipi, da bi resneje zagrozila mladcem iz Maribora. Ti so imeli nekaj težav s sprejemom, tudi njihov najboljši in z 21 točkami tudi najučinkovitejši igralec Rok Možič, a so ta primanjkljaj znali nadomestiti z drugimi elementi, tako da ni imel vpliva na končni rezultat. Za razred boljši so bili predvsem v bloku (12:1), tudi njihov napad je bil mnogo bolj prepričljiv od tekmečevega.

Mariborčani so tekmo odprli z vodstvom 3:0, na prvi nalet so gosti še našli odgovor in izenačili, na drugega, po katerem so domači povedli s 16:9, pa odgovora ni bilo več. Edini niz, ki je bil izenačen, je bil drugi. Kanalci so v njem večji del vodili, po izenačenju na 16:16 so pobudo prevzeli Štajerci, ki pa si večje prednosti niso priigrali. Po izenačenem boju so prišli do prve zaključne žoge, četrto so tudi izkoristili.

V tretjem nizu je Salonit kratek čas še držal korak, nato pa so varovanci Sebastijana Škorca povsem zagospodarili na igrišču, povedli z 19:9 in zmagovalec je bil znan.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike