horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 29. februarja

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 30.08.2019 22:33:59

Celjani sedmič osvojili rokometni superpokal

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so letošnji zmagovalci slovenskega superpokala, potem ko so v Slovenj Gradcu premagali Gorenje Velenje s 25:23 (13:10).

* Športna dvorana, gledalcev 800, sodnika: Žitnik in Majer (oba Trebnje).
* Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Vujović, Cvetko, Razgor 1, Marguč 1, Šarac 6, Grošelj 3, Poteko 1, Žabić, Silva 3, Kodrin 2, Horžen 3, Grebenc 1, Kljun, Makuc 1, Leban 3 (2), Novak.
* Gorenje Velenje: Taletović, Panjtar, Okleščen 4, Šol, Matanović 5 (3), A. Kavčič 7, Haseljić, Verdinek 4, Celminš, Mazej, Tajnik, Levc 3, Miklavčič, Drobež, Grmšek, Šiško.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Gorenje Velenje 4 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Gorenje Velenje 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Prvo dejanje v rokometni sezoni se je končalo z zmagoslavjem celjskih rokometašev, ki so sedmič osvojili slovenski superpokal.

V prvem polčasu so bili vseskozi v vodstvu izbranci celjskega stratega Tomaža Ocvirka, njihova prednost je vseskozi znašala dva gola, najbolj udarno pa so zaigrali v končnici prvega polovice tekme. Po golih Davida Razgorja v 28. minuti so prvič povedli za tri gole (12:9), v izdihljajih prvega polčasa pa je Matic Grošelj povišal na 13:9.

V uvodu druge polovice tekme so zdesetkani Velenjčani - na mestu krožnega napadalca sta manjkala Miha Kavčič in Vladimir Bojanić, tako da sta nastalo vrzel na črti zapolnila zunanja Vid Levc in Jernej Drobež - zaigrali slabo, Celjani pa so jim po golih Josipa Šarca in Dioga Silve ušli na pet golov (15:10).

217-24-celje gorenje2 af
alesfevzer.com

Izbranci velenjskega trenerja Zorana Jovičića niso vrgli puške v koruzo, zaigrali so pogumno in bojevito ter se v 42. minuti po golu Matica Verdineka približali na vsega en gol (16:17).

Do 55. minute je bila tekma povsem odprta. Celjani so imeli zgolj gol prednosti (22:21), po zadetkih Kristjana Horžena in Gala Marguča pa so dve minuti kasneje povišali na +3 (24:21). To je bila zadostna zaloga za končno zmago in sedmo zmago v slovenskem superpokalu.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Josip Šarac s šestimi, v velenjski pa Aleks Kavčič s sedmimi zadetki.

217-24-celje gorenje3 af
alesfevzer.com
Na tekmi so podelili priznanja najboljšim posameznikom v minuli sezoni. Najbolj koristen igralec (MVP) in strelec (226 golov) je bil Matic Verdinek, najboljši vratar pa Emir Taletović (oba Gorenje Velenje).

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike