900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.04.2019 22:26:06

Govorili so, da je PRIŠEL ČAS! Čas, da premagajo CELJANE! Je Velenjčanom tokrat USPELO? (foto)

Jurij Kodrun
V velenjski Rdeči dvorani je bil odigran derbi 5. kroga končnice lige NLB v skupini od 1. do 6. mesta med Gorenjem in Celjem.

Gorenje - Celje Pivovarna Laško 27:30 (14:16)
* Rdeča dvorana, gledalcev 1500, sodnika: Leskovec in Vidic.
* Gorenje Velenje: Logar, Vujović, Taletovič, Grobelnik, Haseljić, D. Tajnik 5 (5), Matanović 3, Levc 1, Starc, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdinek 7 (4), M. Kavčič 4, A. Kavčič 4, Kete 2.
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 8, Jurečič, Malus 5, Kljun, Razgor 4, Ovniček 1, Marguč, Šarac 1, Accambray 3 (2), Kodrin 1, Horžen 5, Anić, Bećiri 1.
* Sedemmetrovke: Gorenje 10 (9), Celje Pivovarna Laško 2 (2).
* Izključitve: Gorenje -, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Celjani so naredili odločen korak k 23. naslovu državnih prvakov. V osrednji tekmi petega kroga so pred 1500 gledalci dosegli izjemno pomembno zmago v v zadnjem času zelo vročem Velenju, pet tekem pred koncem končnice pa imajo pet točk prednosti pred drugouvrščenimi tekmeci iz Šaleške doline. Igralci iz mesta ob Savinji bodo v drugem delu končnice obe odločilni tekmi proti tretjeuvrščenim Ribničanom in Velenjčanom igrali v svojem Zlatorogu.


Rokometni prvaki iz Celja, ki so v zadnjem času pokazali zelo spremenljive predstave (v Ribnici so osvojili točko, odpor Škofjeločanov pa strli šele v končnici dvoboja), so na najboljši možni način odprli obračun v Rdeči dvorani, z raznovrstno predstavo v napadu in dobro obrambo so si hitro priigrali dva gola prednosti (6:4). A ose se niso predale, naredile so delni izid 3:0 in v 13. minuti povedle s 7:6. Celjani so po krajšem "kreativnem mrku" znova povezali svoje vrste, predvsem dobro je bilo sodelovanje zunanjih igralcev do krožnega napadalca Kristjana Horžena.

Varovanci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka so do konca polčasa predvsem zaigrali veliko bolj povezano v napadu, s preudarno igro in majhnim številom napak so Velenjčanom preprečili gole iz nasprotnih napadov. Tehtnica se je vse bolj nagibala na stran gostov, najbolj pa se je nagnila v 27. minuti, ko je Francoz William Accambray svoje soigralce povedel v vodstvo s 16:12.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v prvi polovici drugega polčasa držali korak s Celjani. V 42. minuti je bila tekma povsem odprta, nato pa so Celjani izkoristili večji nabor kakovostnih igralcev. V 49. minuti so povedli za štiri gole (25:21), v končnici dvoboja pa po preudarni igri v kali zatrli vse velenjske poskuse po prevratu.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović z osmimi goli, Jaka Malus in Horžen sta prispevala po pet zadetkov. V velenjski je Maric Verdinek dosegel sedem, Domen Tajnik pa pet golov.

"Mojim varovancem ne morem ničesar očitati, v tem krasnem vzdušju so igrali po svojih najboljših močeh. Odločil je širši nabor igralcev celjske ekipe," je po tekmi dejal trener Gorenja Jovičić, medtem ko je strateg Celja Ocvirk dodal: "Dosegli smo zelo pomembno zmago. Pred tekmo smo bili deležni velikega pritiska, a moji igralci so odgovorili na najboljši možni način in s kolektivno predstavo zasluženo osvojili obe točki."

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 3. maja, gostila Koper 2013, velenjska pa bo dan kasneje gostovala v Mariboru.

Galerija

Članki iz rubrike