mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.04.2019 17:45:05

NESREČA v kvalifikacijah dirke formule ena v Bakuju! 'NEUMEN SEM, neumen sem!,' je govoril ... (video)

Reuters
Finec Valtteri Bottas (Mercedes) si je zagotovil najboljši startni položaj na dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Azerbajdžanu. Drugo mesto pa si je zagotovil njegov moštveni sotekmovalec Britanec Lewis Hamilton.

Ferrarijev dirkač Charles Leclerc je kvalifikacije končal predčasno po trčenju v drugem delu, ko je dirkalnik na mestnih ulicah Bakuja zapeljal v zid. To je bila le ena od številnih prekinitev in težav, ki jih imajo prireditelji dirke v Bakuju, potem ko so morali že v petek prekiniti treninge zaradi nesreče s pokrovom jaška za kanalizacijo. Monačanu Leclercu je sicer po časih na treningih dobro kazalo, a je nazadnje kvalifikacije končal le na devetem mestu.


Ferrari se je tako moral zadovoljiti le s tretjim izhodiščem za Nemca Sebastiana Vettla, družbo v drugi vrsti pa mu bo delal Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). Bottas si je najboljši položaj privozil povsem ob koncu kvalifikacij in moštvenega sotekmovalca potisnil na drugo mesto. Za Finca je današnji "pole position" drugi v sezoni in osmi v karieri.

Pred nedeljsko četrto dirko sezone, ki se bo začela ob 14.10 po slovenskem času, ima Hamilton v skupnem seštevku na prvem mestu 68 točk, Bottas je drugi z 62, Verstappen pa tretji z 39. Na četrtem in petem mestu sta Ferrarijeva dirkača Vettel (37) in Leclerc (36).

Članki iz rubrike