zvezdana-mlakar-5 Odkrito.si

V popolni tajnosti: Zvezdana Mlakar presenetila s ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma tik pred tem, da postane oče?

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

sta
sta
0 27.04.2019 14:26:29

Dvoršakova zanesljivo skozi eliminacijsko sito v Pekingu

alesfevzer.com
Slovenska strelka Živa Dvoršak se je prek današnjih eliminacij zanesljivo prebila na nedeljsko osrednjo tekmo svetovnega pokala v Pekingu v disciplini malokalibrska puška trojni položaj. Ljubljančanka je v kitajski prestolnici zadela 1173 krogov, kar je bil deveti najboljši izid v konkurenci 88 strelk iz celega sveta.

Edina slovenska predstavnica v tej olimpijski disciplini, ki se je na letošnji uvodni tekmi v indijskem New Delhiju prebila v veliki finale in nato zasedla šesto mesto, je v klečečem položaju zadela 392, v ležečem 394, v stoječem pa 387 krogov.

V eliminacijah je bila najboljša Belorusinja Marija Martinova (1181 krogov), druga je bila Kitajka Zhulin Xing (1180), tretja pa Hrvatica Snježana Pejčić (1179).

Dvoršakova je na tukajšnjem olimpijskem strelišču v Pekingu na tekmi z zračno puško osvojila 27. mesto. Na tekmi sta nastopili še dve Slovenki: Urška Kuharič je zasedla 23., Klavdija Jerovšek pa 35. mesto.

Rajmond Debevec, edini slovenski predstavnik v Pekingu, se prek eliminacijske tekme z malokalibrsko puško v trojnem položaju ni prebil na glavno tekmo.

Članki iz rubrike