Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 11.10.2018 21:00:43

Gorenje Velenje - Maribor Branik 32:26 (16:14)

www.alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 6. krogu lige NLB premagali mariborski Branik z 32:26 (16:14).

* Rdeča dvorana, sodnika: Knez in Smolko (oba Ljubljana).
* Gorenje Velenje: Logar, Vujović, Taletovič, Grobelnik, Haseljić 5, D. Tajnik 3, Špelić 2, Matanović 3 (2), Stojnić, Miklavčič, Banfro 1, Drobež, Verdinek 8, Šiško 1, M. Kavčič 2, A. Kavčič 7 (4).
* Maribor Branik: Đurica, Simonič, Žabić 1, Medved, Celminš 4, Marušič 2, Sok 5, Šol 5, Jerenec, Velkavrh 2, Budja 2, Jerebie 1, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (6), Maribor Branik 1 (0).
* Izključitve: Gorenje Velenje 8, Maribor Branik 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjski rokometaši so osvojili načrtovani točki, odpor žilavih Mariborčanov pa so zlomili šele v drugi polovici tekme. Zasedba iz Šaleške doline - v nedeljo jo čaka povratna tekma drugega kroga evropskega pokala EHF proti poljski ekipi Gwardia Opole, kjer bo branila prednost štirih golov s prve tekme (26:22) - je dosegla četrto zmago in napredovala na tretje mesto, mariborska ekipa pa je doživela tretji poraz v državnem prvenstvu.



Tekmo v Rdeči dvorani so bolje začeli gosti iz štajerske prestolnice, sredi prvega polčasa so si priigrali že tri gole prednosti (9:6 in 10:7), a so jih gostitelji v 23. minuti ujeli in izenačili na 10:10, tik pred odhodom na veliki odmor pa z goloma Domna Tajnika in Vlada Matanovića povedli s 16:14.

Velenjčani so v začetku drugega polčasa podvojili svojo prednost (20:16), a so jim izbranci gostujočega trenerja Marka Šibile v 38. minuti povsem zadihali za ovratnik (20:19). V zadnjih dvajsetih minutah tekme so domači rokometaši zaigrali bolj odločno in do konca pohodili stopalko za plin, po njihovem vodstvu s 27:20 v 45. minuti pa je bilo docela jasno, da bo zmaga ostala v Velenju.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s sedmimi goli, v poraženi pa sta Tadej Sok in Žan Šol dosegla po pet zadetkov.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 17. oktobra, gostila trebanjski Trimo, velenjska pa bo v soboto, 20. oktobra, gostovala v Ribnici.

Značke: rokomet, gorenje

Članki iz rubrike